Billigere å harryhandle i Sverige

Kjøtt er den mest populære varen når nordmenn drar over grensen for å handle billigere. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kjøtt er den mest populære varen når nordmenn drar over grensen for å handle billigere. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svakere svensk krone betyr at nordmenn som handler på andre siden av grensen får mer igjen for pengene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til E24.

Ifølge en undersøkelse nylig utført av Norges Handelshøyskole (NHH) har seks av ti nordmenn handlet dagligvarer i Sverige det siste året. Kjøtt, mineralvann, ost, godteri og alkohol er øverst på listen over hva vi handler hos söta bror.

Norsk krone har styrket seg

I romjulen var en svensk krone like mye verdt som den norske. Siden den gang har den norske kronen styrket seg rundt seks øre mot den svenske, ifølge E24, og per i dag koster den svenske kronen om lag 94,10 øre.

Gundersen tror nordmenn drar til Sverige uansett slike valutasvingninger, men nå er det en enda bedre begrunnelse for å gjøre det. Det tror også forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

– En gladnyhet

– En svekket svensk krone er uansett en gladnyhet for alle som tar seg bryet med å reise over grensa for å handle, eller for dem som for eksempel skal tilbringe påskeferien i Sverige, sier Reitan.