Strømprisene til værs - unngå prissjokk på regningen

Foto: Colourbox

Prisen på strøm er nå dobbelt så dyr som på samme tid i 2016. I forhold til i fjor har prisen også steget med over 60 prosent. Strømprisene fortsetter å slå nye rekorder. Hovedårsaken til dette er kulda som har vært den siste tiden.

I følge ukesprisene på strømbørsen Nordpool, der strømselskapene handler strømmen som videreselges til husstandene, går nå strøm for 40,8 øre per kilowattime til Østlandet - mot 19,4 øre for to år siden på samme tid. Den samme trenden er til stede i hele landet. Dette medfører med andre ord en dobling av strømregningen for mange, noe som kjennes på lommeboka når man trenger å bruke betydelig ekstra kilowatt på oppvarming ettersom gradestokken kryper nedover.

Bytt strømselskap og spar

Selv om grunnprisen på strøm som regel er den samme, legger strømselskapene på tillegg per kilowatt og ofte faste månedgebyrer til deg som forbruker. Dette utgjør selskapenes fortjeneste og kan variere mye fra strømavtale til strømavtale.

-Har du store utgifter på oppvarming eller om du har en litt større bolig, kan besparelsene utgjøre flere tusen kroner per år mellom en rimelig og en dyr avtale, sier Kyrre Andersen som er produktsjef i Payr.

Payr.no har laget en strømoversikt som inkluderer samtlige tilbydere. Her kan du enkelt se hvor mye du kan spare og bytte til en leverandør som er rimeligere.

-Hvis det i er lenge siden du sist sjekket strømavtalen din eller byttet selskap, er sjansen stor for at du har muligheter til å spare, fortsetter Andersen og oppfordrer alle til å sjekke prisen sin og bytte avtale regelmessig.

Enkelt og raskt

Strømbytte er svært enkelt og det nye selskapet tar seg av alt uten at du merker noe foruten en endret strømregning. Sjekk om du kan få billigere strøm her!

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.