Meny

– Denne boligskatten må bort

Christian Vammervold Dreyer Foto: Finansavisen/Hegnar
Samtidig må en annen boligskatt økes, mener Eiendom Norge.

Eiendom Norge-direktør Christian V. Dreyer er enig med Stein Erik Hagen og flere fremtredende investorer i at bolig er for gunstig beskattet i Norge.

- Men det har tjent oss godt. Åtte av ti nordmenn er boligeiere, og selveie er en viktig del av det norske velferdssamfunnet. Fjerner man kommunal eiendomsskatt og dokumentavgift, samtidig som man øker formueskatten på primærboliger vil vi skape en bedre og mer rettferdig boligbeskatning, skriver han i en pressemelding basert på en DN-kronikk mandag.

Les også: 10 råd om boligskatt

- Rammer skjevt

Dreyer presiserer at dokumentavgiften rammer befolkningen på et sårbart tidspunkt i livsløpet, og på den måten er urettferdig anlagt.

- Den rammer skjevt, og treffer særlig unge i etableringsfasen mellom 20 og 40 år, som er de som flytter oftest. Derfor betaler denne gruppen en uproporsjonal stor andel av dokumentavgiften, og derav også den samlede beskatningen av bolig i Norge, fortsetter han.

Les også: Advarsel: Det finnes en rekke feil i boligskatten

Ni milliarder i fjor

Dreyer skriver i kronikken at statens inntekter fra dokumentavgiften - i takt med boligprisene - har steget til nesten ni milliarder kroner i 2017.

- Dokumentavgiften er dessverre blitt så innbringende for staten at det er blitt stadig vanskeligere å avskaffe den, konstaterer Dreyer.

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)

Privatøkonomi
Populært