Meny

15 kvadrat solgt for to millioner

– Det er jo en kjempeliten leilighet med helt OK standard, sier megler Zarine Mirzad i DNB Eiendom.. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Kjøper betalte 132.000 kroner per kvadratmeter.

Etter tre visninger ble den lille leiligheten i Nydalen i Oslo solgt for 1.980.000 kroner.

Ifølge megler Zarine Mirzad i DNB Eiendom er dette ny rekord for sameiet i Gunnar Schjeldrups vei.

– Gjennom den verste perioden

– Jeg har aldri fått så mange henvendelser på et objekt noen gang, forteller megleren til E24.  Hun har merket at visninger er blitt stadig bedre besøkt, og at mange av salgene nå går over prisantydning.

Trass i et sesongkorrigert fall i boligprisene på 0,4 prosent i januar, er markedet i ferd med å normalisere seg. Det fastslo Christian Dreyer i Eiendom Norge da årets første boligprisstatistikk ble presentert i begynnelsen av februar.

– Det er et ganske tydelig signal om at ting er i bedring. Det er for tidlig å friskmelde markedet helt, men jeg er mer positiv enn på lenge. Vi er langt på vei gjennom den verste perioden. Usikkerheten er i ferd med å forsvinne, sa Dreyer ifølge NTB.

– Perfekt førstegangskjøp

Foto: Skjermdump fra finn.no

Både i Oslo og Bergen ble det solgt rekordmange boliger i januar.

– Det har blitt et tregere marked, men vi har klare indikasjoner på at det er i ferd med å løsne i Oslo, påpeker Dreyer.

Den 15 kvadratmeter store leiligheten i Nydalen ble oppført i 1950. I 2007 ble den totalrenovert innvendig. Ifølge annonsen har leiligheten, som ligger i 3. etasje, balkong, tilgang til felles takterrasse og heis.

– Det er jo en kjempeliten leilighet med helt OK standard. Jeg hadde pusset opp litt. Men den er veldig praktisk og med bra beliggenhet. Det er et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt, sier megler Zarine Mirzad til E24.

– Prisene er fornuftige

Nominelt steg prisene på landsbasis med 2 prosent i årets første måned. Boligprisene er nå 2,2 prosent lavere enn for ett år siden. I ni av ti av de siste månedene har det vært et sesongkorrigert fall i prisene.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving mener det norske boligmarkedet er vesentlig mer robust enn mange trodde i fjor høst.

– Omsetningsvolumene er høye, og prisene er fornuftige. Vi finner ikke grunnlag for de pessimistiske spådommene mange ga i 2017, uttalte Geving under presentasjonen av boligprisstatistikken 5. februar.

– Vil ende med myk landing

Sentralbanksjef Øystein Olsen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Da sentralbanksjef Øystein Olsen holdt sin årstale torsdag i forrige uke la han vekt på at historisk lave renter har gitt sterkt boligprisvekst i Norge, men at flere ulike tiltak trolig har bidratt til en korreksjon.

– I Norge er det innført strengere krav til bankenes utlån til boligformål. Disse tiltakene har trolig bidratt til den korreksjonen vi har sett i boligprisene. Sammenlignet med utviklingen fram til i fjor vår, tror vi den korreksjonen vi nå ser, vil ende med en myk landing, mener sentralbanksjefen.

Privatøkonomi
Populært