Skatteetaten skriver brev for å få flere digitale brukere

Skatteetaten oppfordrer flere til å velge digital skattemelding. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Skatteetaten oppfordrer flere til å velge digital skattemelding. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skatteetaten vil at så mange som mulig velger kun digital skattemelding og sender brev til personer som mottar skattemeldingen både på papir og i Altinn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt går det i disse dager ut 175.000 brev, skriver skatteetaten i en pressemelding.

I fjor sendte skatteetaten skattemeldingen på papir til nesten én million personer. De fleste av disse får også skattemeldingen digitalt, og noen både sjekker opplysninger og leverer endringer elektronisk. Men skatteetaten mangler elektroniske kontaktopplysninger – epostadresse og mobiltelefonnummer – på mange og må derfor sende skattemeldingen på papir i tillegg.

– Vi ønsker nå å registrere elektroniske kontaktopplysninger, slik at flere bruker digitale tjenester og mottar alle viktige beskjeder fra skatteetaten elektronisk, sier Jannicke Valbrek, seksjonssjef for kundeservice i skatteetaten.

Det er første gang skatteetaten skriver direkte til skattepliktige, som vanligvis mottar papirbrev, med oppfordring til å registrere seg elektronisk.

3,8 millioner personer mottar og sjekker allerede skattemeldingen kun digitalt.

Aktuelt: Nå kommer skattemeldingen

Personvernpolicy