Sterk utvikling i markedet for fjellhytter

<p>Fjellhyttemarkedet ser ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017. Illustrasjonsfoto</p>
Fjellhyttemarkedet ser ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017. Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 0,5 prosent under prisantydning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for fritidsboliger på fjellet er stabil og fra februar 2017 til januar 2018 ble det solgt 3 905 fjellhytter i Norge - en nedgang på to prosent fra året før, går det frem av en melding fra Eiendom Norge.

Kommunene Trysil, Krødsherad og Sigdal (Norefjell) og Ringsaker (Sjusjøen) topper statistikken over flest omsetninger mens de høyeste medianprisene finner vi i Øyer, Tinn og Hol.
Fjellhytter beliggende ved langrennsløyper steg med 5,2 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg steg med 5,8 prosent.

Les også: En av fem drar på vinterferie

– Tredje året på rad med solid vekst

- Vi har gjennom det siste året fått tilbakemeldinger fra hyttemeglerne om at det har vært økende etterspørsel i markedet for fjellhytter. Dette bildet stemmer godt med tallene i Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk. Det siste året er det tredje året på rad med solid vekst i prisene. Fjellhyttemarkedet ser ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017, og vi ser få tegn til at markedet for fjellhytter vil svekke seg i tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

- Etter en økning i antall omsetninger de senere årene stabiliserer transaksjonsvolumet seg nå på et høyt nivå. Det har i flere år vært stor interesse for å kjøpe seg hytte på fjellet, og det ligger an til at interessen for å anskaffe seg fjellhytte vil holde seg ut vintersesongen, sier Dreyer.

Les også: Hytte knuser hjem

Høyt aktivitetsnivå

Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster nå 1 760 000 kroner.

Gjennomsnittlig salgstid synker fra 106 til 83 dager, og raskest går det i Ringsaker med 35 dager. Tregest går det i Bykle med 136 dager
- Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet. Gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned, noe som bekrefter det høye aktivitetsnivået som har vært i hyttemarkedet det siste året, sier Dreyer.

Les også: Her er de dyreste hyttene på fjellet

Under prisantydning

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 0,5 prosent under prisantydning.

- Selgerne må fremdeles belage seg på å akseptere en pris noe under prisantydningen, noe som er normalt i hyttemarkedet. Det er fortsatt mye å velge i blant fritidsboliger på fjellet, men kjøperne er vesentlig mer aktive enn for bare få år siden, avslutter Dreyer.

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært