– Det finnes en generasjon boligeiere som ikke skjønner at renten kan gå opp

Foto: Finansavisen.
Foto: Finansavisen.

Advarer om at renten kan doble seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag var tiden kommet for sentralbanksjef Øystein Olsens mye omtalte årstale. Her gjorde han det klart at vi kan oppleve en renteoppgang i løpet av 2018. Noen snakker om slutten av året, mens andre mener det kan skje allerede i september.

– Det viktigste budskapet i sentralbanksjefens tale er at det går mot slutten av lavrenteperioden, som har vært ekstrem. Man har varslet rentehevinger flere år på rad. Det har vært ropt mye ulv, ulv, men dette er «the real thing», sier Olav Chen, senior porteføljeforvalter i Storebrand, til Dagbladet.

Les også: Dette indikerer renteoppgang i år

Chen tror på en snarlig renteøkning, dersom ikke noe helt spesielt skulle inntreffe.

– Gjeldsbelastningen er en helt annen enn for syv, ti eller femten år siden. Rentefølsomheten har blitt mye større. Det finnes nesten en generasjon boligeiere med mye gjeld, som ikke har opplevd eller skjønner at renten kan gå opp. Det skal ikke så mye til for at rentenivået kan doble seg, avslutter Chen.

Les også: Lånerenten øker med alderen

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Personvernpolicy