Nå kommer skattemeldingen

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Skatteetaten oppfordrer til digital skattemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetaten sender i disse dager ut 175.000 brev til personer som mottar skattemeldingen både på papir og i Altinn.

Hensikten med å sende ut brev er å få skattytere til å registrere seg som elektroniske brukere med digitale kontaktopplysninger, opplyser Skatteetaten.

Fordelene ved å være elektronisk bruker:

  • Du beskytter deg mot id-tyveri fordi dine opplysninger ligger trygt bak en passordbeskyttet innlogging. Du kan logge deg inn på samme måte som det du gjør i nettbanken.
  • Du får eget arkiv for elektronisk post i altinn.no
  • Du får rask og enkel tilgang til dine dokumenter til bruk i dialog med for eksempel banken, og NAV
  • Du kan ha dialog med Skatteetaten innlogget om en sak eller henvendelse og kan svare direkte til saksbehandler via svarskjema
  • Du kan få tidligere skatteoppgjør
  • Du får tilgang til flere offentlige digitale tjenester.

(Kilde: Skatteetaten/Hegnar)

I fjor sendte Skatteetaten skattemeldingen på papir til nesten én million personer. Flertallet av disse mottar også skattemeldingen digitalt, og noen både sjekker opplysninger og leverer endringer elektronisk. Skatteetaten mangler elektroniske kontaktoppysninger (e-postadresse og mobiltelefonnummer) på mange og må derfor sende skattemeldingen på papir i tillegg.

- Vi ønsker nå å registrere elektroniske kontaktopplysninger, slik at flere bruker digitale tjenester og mottar alle viktige beskjeder fra Skatteetaten elektronisk, sier seksjonssjef for kundeservice Jannicke Valbrek, i en melding.

Dette er første gang Skatteetaten skriver direkte til skattepliktige, som vanligvis mottar papirbrev, med oppfordring til å registere seg elektronisk. Denne uken ble det sendt rundt 175.000 brev til personer i aldersgruppen 20 til 70 år som er registrert bosatt i Norge.

Skatteetaten ønsker å registere så mange som mulig som elektroniske brukere. 3,8 millioner personer mottar og sjekker allerede skattemeldingen kun digitalt.

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)

Personvernpolicy