Eldreministeren om luksusboliger for eldre: – Det gir større mangfold av tilbud

Statsråd Åse Michaelsen (Frp) i Helse- og omsorgsdepartementet.
Statsråd Åse Michaelsen (Frp) i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Eldreminister Åse Michaelsen (Frp) er positiv til større valgfrihet, men understreker at regjeringen ikke ønsker å gi offentlig støtte til luksusboliger for eldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen mener det er et marked for luksuriøse eldrehjem, og i et intervju med VG forteller Hagen at han vil satse på å tilby eldre egne leiligheter i et fellesbygg med tilgang til leger, sykepleiere og hjemmehjelp.

I tillegg håper han å kunne tilby luksus i hverdagen - som vinkjeller.

Andre investorer har allerede siktet seg inn på det samme markedet. Villa Omsorg på Nordstrand i Oslo har fått en del omtale etter de startet opp i 2015. Prislappen er rundt 900.000 kroner i året, eller 2500 kroner i døgnet, ifølge TV 2.

Stein Erik Hagen har planer for eldreomsorgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stein Erik Hagen har planer for eldreomsorgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Positiv til valgfrihet

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) synes det er bra at eldre får flere gode tilbud å velge mellom i fremtiden - offentlige så vel som private.

– Regjeringen ønsker å styrke både kommunal og privat utbygging av trygghetsboliger, sykehjemsplasser og private bofellesskap. Det gir større mangfold av gode tilbud og økt valgfrihet for våre eldre, skriver hun i en e-post til VG.

Hun understreker imidlertid at regjeringen ikke har planer om å gi støtte til tilbud som Villa omsorg på Nordstrand, og at det er viktig å bygge opp et godt tilbud for alle uavhengig av størrelsen på bankkontoen.

Bakgrunn: Stein Erik Hagen vil investere i eldrehjem-luksus

– Et knapphetsgode

Førsteamanuensis Liv Halvorsrud i forskningsgruppen Aldring og Helse mener helsepersonell er et knapphetsgode, og er negativ til å binde opp denne ressursen til tilbud som kun er tilgjengelig for velstående nordmenn, skriver VG. Hun er likevel positiv til private aktører så sant offentlig og privat sektor samarbeider.

Hanne Løvdal, daglig leder av Villa Omsorg, avviser at hun legger beslag på et knapphetsgode.

– Tvert imot. Hos meg jobber alle sykepleierne i 100 prosent stilling. Dermed er jeg med på å legge til rette for at helsepersonell-ressursene brukes på en god måte, sier hun til VG.

Les også:

– Må ta penger fra skole og eldreomsorg for å bygge turistdoer

– Sykehjem lar eldre gå mer enn 11 timer uten mat

Inkassobunken vokser blant de eldre


Personvernpolicy