Facebook-villaen i Oslo dundrer over 100 mill.

Thomas Heftyes gate 12 - Foto: Finansavisen
Thomas Heftyes gate 12 - Foto: Finansavisen

Bolig-Norge gispet da Facebook-gründer Matt Cohler og klesgründer Pia Øien Cohler betalte 68 millioner for en eksklusiv byvilla på Frogner. Nå river de alt inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Riktignok hadde boligmarkedet i Oslo nådd eventyrlige høyder, og riktignok hadde Thomas Steen sammen med moren Wenche stått for en kraftig oppussing på vegne av tidligere eier, Bjørn Borgen, skriver Finansavisen.

Men revisor Erik Mamelund hadde ikke rørt så mye som en liten malerpensel de åtte årene han eide byvillaen i Thomas Heftyes gate 12.

Og oppussingen til Steen & Steen med mye av det mest eksklusive man kunne tenke seg i 2009 er nå revet ned og kastet ut.

Les også: Facebook-gründerens kone kjøpte luksusvilla i Oslo

Totalsum: 100­­–120 mill.

For før Facebook-paret Matt Cohler og Pia Øien Cohler flytter inn, blir bygget ifølge avisen strippet helt ned før det blir bygget opp igjen.

Det er entreprenør Ragnar Formo som har fått oppdraget med den voldsomme oppgraderingen av byvillaen til ekteparet Øien Cohler. Utenfor villaen sto det i går parkert to litauiske biler, og inne i villaen bar det tydelig preg av en storstilt oppussing.

Byvillaen er nemlig strippet helt inn til skjelettet. Innvendig er murpuss skrapet bort slik at mursteinen er kommet til syne, skriver Finansavisen. I andre deler av bygget er stenderverket godt synlig.

– Denne oppussingen kommer til å koste 30, 40 eller 50 millioner, sier en eiendomsaktør som ferdes i området, ifølge avisen.

Les også: Solgte to fritidsboliger på én uke - usett

I så fall vil eiendommen ha kostet Facebook-paret over 100 millioner kroner når den står ferdig. Duoen betalte nemlig hele 68 millioner kroner da de kjøpte eiendommen for snart et år siden da boligmarkedet i Oslo hadde nådd sitt absolutt toppunkt.

Inkludert oppussing snakker vi følgelig om en sluttsum på mellom 100 og 120 millioner for bygget som rommer 700 kvadratmeter, hvorav 570 kvadratmeter primærrom, skriver Finansavisen.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden