Meny

Myrseth advarer mot kryptovaluta og boliger

Stig Myrseth. Foto: Gediminas Zilinskas.
Investeringsdirektør Stig Myrseth mener varsellampene blinker rødt i kryptovaluta- og boligmarkedet, mens de fortsatt lyser grønt i aksjemarkedet.

– Selv om det aldri kan bli mer enn 21 millioner bitcoins, er det ingen grense for hvor mange konkurrerende kryptovalutaer som kan etableres. Investorene kan for tiden velge og vrake mellom hele 1.400 av dem. Det er over en dobling på ett år. Hittil har det vært mindre selskaper og IT-entusiaster som har stått bak utstedelsen av nye kryptovalutaer. Nå begynner imidlertid også børslokomotivene å hive seg på bølgen, skriver Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.

Han minner om at Eastman Kodak meldte at de vil lansere Kodak-coins for noen dager siden. Det fikk aksjekursen til å tredoble seg. Det store spørsmålet er hva som skjer med kryptovaluta-kursene når tilbudet til slutt overvelder etterspørselen.

Les også: DNB Markets vraker to aksjer

Ifølge Myrseth er det ikke stigende renter eller resesjoner som fører til at de fleste boblene sprekker, men at tilbudssiden øker så hurtig at boblen til slutt kollapser under egen tyngde.

Hvordan er tilbudssiden for tiden i de ulike aktivaklassene?

– Den er mest urovekkende innen kryptovalutamarkedet. Enten må veksten i antallet kryptovalutaer stagges. Ellers så er faren overhengende for at markedet til slutt blir overforsynt med fallende kurser som resultat. Tilbudssiden i det norske boligmarkedet er også bekymringsfull. Hvorvidt vi får en sunn korreksjon eller et krakk, avhenger i første rekke av byggeaktiviteten. I så måte er juryen fortsatt ute, slår Myrseth fast.

Les også: Thon anbefaler folk å kjøpe bolig nå

– I aksjemarkedet er derimot tilbudssiden fortsatt anemisk på tross av åtte år med bullmarked. Selv tipper jeg at oppgangsmarkedet varer helt til aksjetrykkeriet får opp farten. I så fall er børsfesten ennå ikke over, avslutter Myrseth.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært