Nye regler gjør det enklere å bytte strømleverandør

Foto: Nettbureau

Strømregningen din består av to deler, den ene er strøm og den andre er nettleie. Strømmen er selve forbruket ditt, mens nettleien er en leie som går til det selskapet som eier kraftnettet der du bor. Frem til nå har du som har valgt strøm fra en leverandør som ikke eier kraftnettet fått to fakturaer fra de to ulike selskapene: én for nettleie og én for strøm.

Dette medfører ekstra arbeid for deg som forbruker, med tanke på å holde styr på og betale separate regninger. Naturlig nok har mange derfor valgt å ha samme selskap for strøm og nettleie for å unngå “dobbelt-fakturering”.

Få tilbud på strøm fra flere selskaper

Gjennomfakturering

De store selskapene som eier strømnettet har fått en konkurransefordel ettersom de har kunnet sende én faktura. Derfor har det kommet nye regler som sier at de selskapene som skal ha nettleie ikke lengre kan fakturere kunden direkte for dette. De nye reglene innebærer at det selskapet som fakturerer deg for strømmen også skal sette nettleien på samme faktura.

Kort sagt, uansett hvilket selskap du bruker for strøm, vil du kun motta én strømregning med nettleien inkludert i denne.

Få billigere strøm

Ønsker du en billigere strømavtale enn den du har i dag, kan du fylle ut skjemaet under. Da vil du bli kontaktet av flere strømleverandører i ditt område som gir deg sine beste tilbud. Du står helt fritt til å takke ja eller nei til tilbudene du får.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.