Næringslivstopper varsler magert lønnsoppgjør

<p>Johan H. Andresen tror det blir et bedre lønnsoppgjør for noen, men håper på moderasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>
Johan H. Andresen tror det blir et bedre lønnsoppgjør for noen, men håper på moderasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Selv om norsk økonomi går bedre, bør ikke arbeidstakerne forvente et bedre lønnsoppgjør i år. Det mener flere topper i norsk næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Moderasjon vil skape arbeidsplasser. Jeg tror arbeidsplasser er viktigere enn lønnsvekst akkurat nå, sier Johan H. Andresen, eier av investeringsselskapet Ferd til Klassekampen.

Andresen er en av flere topper i norsk næringsliv Klassekampen har snakket med, og som alle trekker fram fortsatt moderasjon i lønnsoppgjørene.

I 2016 fikk norske arbeidstakere reallønnsnedgang. Fasiten for 2017 er ennå ikke kommet, men arbeidsledigheten falt i løpet av året. SSBs prognoser viser at fastlands-BNP kommer til å stige mer i 2018 enn i 2017.

Administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA Baard Schumann understreker at arbeidstakerne også skal få merke at det går bedre, men sier det ikke nødvendigvis bør skje over lønnsseddelen.

Svein Richard Brandtzæg, administrerende direktør i Norsk Hydro, skal i gang med å ansette flere, men heller ikke han vil love et romsligere lønnsoppgjør.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden