Her betaler du mest og minst for ny bolig i Spania

<p>Utsikt til Almudena-katedralen og Det kongelige slott i Spanias hovedstad Madrid. Foto: Colourbox.com</p>
Utsikt til Almudena-katedralen og Det kongelige slott i Spanias hovedstad Madrid. Foto: Colourbox.com

Kvadratmeterprisen på bolig i Spania øker, men det går fortsatt an å gjøre boligkupp i flere spanske provinser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Spaniaavisen viser en oversikt fra Sociedad da Tascación at de spanske boligprisene har opplevd sin største økning siden 2007, med en snittpris på nye boliger på 2.227 euro (opp mot 21.000 kroner) per kvadratmeter.

Rapporten konkluderer med at regionen Catalonia er dyrest for de som ønsker å kjøpe ny bolig i Spania, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 3.452 euro, eller cirka 35.500 i norske kroner. På andreplass følger hovedstaden Madrid (3.167 euro), mens Baskerland plasserer seg på tredjeplass med 2.596 euro i gjennomsnittlig kvadratmeterpris.

Hvis du ønsker å gå for de rimeligere alternativene i jakten på et sted å bo under årlige Spania-opphold, er Extremadura (1.148), Murcia (1.206) og La Rioja (1.355) de rimeligste provinsene, melder Spaniaavisen.

Les også: Svenskekrona på sitt dyreste for nordmenn siden 2016

(Saken fortsetter under)

Badajoz er provinshovedstaden i provinsen Badajoz i den autonome regionen Extremadura, like ved grensen til Portugal. Byen har rundt 150.000 innbyggere. Foto: Paulo Valdivieso/Flickr
Badajoz er provinshovedstaden i provinsen Badajoz i den autonome regionen Extremadura, like ved grensen til Portugal. Byen har rundt 150.000 innbyggere. Foto: Paulo Valdivieso/Flickr

For en leilighet på 90 kvadratmeter i en av Spanias provinshovedsteder, må du betale 200.400 euro (rundt 1.8 millioner kroner) i gjennomsnittspris. På listen over de dyreste provinshovedstedene, er det ikke uventet Barcelona som troner på topp med en kvadratmeterpris på 3.685 euro, som i norsk valuta blir cirka 34.600 kroner.

Hakket under ligger San Sebastián med en kvadratmeterpris på 3.441 euro, mens du i Madrid må regne med 3.167 euro i snitt per kvadratmeter. I motsatt ende ligger provinshovedstedene Badajoz (1.155), Cáceres (1.138) og Ciudad Real (1.160).

Personvernpolicy