Flere har vært tidlig ute med nyttårsrakettene – kan få saftig bot

Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet melder om tidlig fyrverkeriskyting flere steder i landet lørdag kveld. Det kan fort medføre bot langt opp i tusenkronersklassen, advarer politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nok en kveld med flere meldinger om fyrverkeriskyting, siste var på Furuset hvor vi huket tak i sju ungdommer som var en del av ei gruppe som skjøt fyrverkeri mot bygninger i området, skriver politiet i Oslo på Twitter ved 21-tiden lørdag kveld.

Senere lørdag fikk politiet en tilsvarende melding fra Stovner-området i Oslo.

– De vi har fått tak i, er stort sett mindreårige, så da følger vi opp med foreldre. I går skrev vi blant annet en melding til barnevernet blant annet etter ulovlig fyrverkeribruk, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB lørdag kveld.

Dersom man ikke er mindreårig, kan oppskyting av raketter utenom perioden 18.00 til 02.00 nyttårsaften koste mer enn det smaker.

– Standard bot ligger på rundt 7.000 kroner for forbudt eller ulovlig bruk av fyrverkeri, forteller Hekkelstrand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig har det ikke vært ekstraordinært mye ulovlig oppskyting av raketter i politidistriktet, til tross for at det kun er en bryllupsfest i Asker-området har søkt om tillatelse på forhånd.

–Men vi har hatt en ganske jevn strøm av meldinger, sier operasjonslederen.

Også i Telemark har politiet mottatt flere skader om prematur rakettvirksomhet.

– Vi har fått flere henvendelser, blant annet fra Kragerø og fra Kjørbekk i Skien, forteller operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sørøst politidistrikt til Kragerø Blad Vestmar.