Meny

Flere har vært tidlig ute med nyttårsrakettene – kan få saftig bot

Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder om tidlig fyrverkeriskyting flere steder i landet lørdag kveld. Det kan fort medføre bot langt opp i tusenkronersklassen, advarer politiet.

– Nok en kveld med flere meldinger om fyrverkeriskyting, siste var på Furuset hvor vi huket tak i sju ungdommer som var en del av ei gruppe som skjøt fyrverkeri mot bygninger i området, skriver politiet i Oslo på Twitter ved 21-tiden lørdag kveld.

Senere lørdag fikk politiet en tilsvarende melding fra Stovner-området i Oslo.

– De vi har fått tak i, er stort sett mindreårige, så da følger vi opp med foreldre. I går skrev vi blant annet en melding til barnevernet blant annet etter ulovlig fyrverkeribruk, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB lørdag kveld.

Dersom man ikke er mindreårig, kan oppskyting av raketter utenom perioden 18.00 til 02.00 nyttårsaften koste mer enn det smaker.

– Standard bot ligger på rundt 7.000 kroner for forbudt eller ulovlig bruk av fyrverkeri, forteller Hekkelstrand.

Foreløpig har det ikke vært ekstraordinært mye ulovlig oppskyting av raketter i politidistriktet, til tross for at det kun er en bryllupsfest i Asker-området har søkt om tillatelse på forhånd.

–Men vi har hatt en ganske jevn strøm av meldinger, sier operasjonslederen.

Også i Telemark har politiet mottatt flere skader om prematur rakettvirksomhet.

– Vi har fått flere henvendelser, blant annet fra Kragerø og fra Kjørbekk i Skien, forteller operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sørøst politidistrikt til Kragerø Blad Vestmar.

Privatøkonomi
Populært