- Jeg ser ikke lyset i enden av tunnelenMeglersjef: Boligselgerne begynner å bli desperate

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.
Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ser ikke lyset i enden av tunnelen i Oslo-markedet. Ikke ennå, sier adm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling til Finansavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I går kom det tall fra bransjeorganisasjonen Eiendom Norge som viser at boligprisene i hovedstaden falt 0,5 prosent i november. På landsbasis var nedgangen på 1,1 prosent, eller 0,4 prosent når man justerer for sesongvariasjoner. Siden toppen i april er prisene nå ned 5,3 prosent på landsbasis og 10,5 prosent i Oslo.

- Vi har hatt god aktivitet i Oslo i november, men det skyldes at boligselgerne begynner å bli desperate. Visningene er godt besøkt, men man må som hovedregel forhandle med kjøperne for å få et salg i boks. Det som holder boligmarkedet i gang i Oslo, er at stadig flere må selge. De vil sikre seg mot en potensielt større nedside, og de må videre fordi de har kjøpt. Da er de villig til å kutte prisen for å få solgt, sier Ulvness til Finansavisen.

Les også: Tror boligprisene vil falle frem til sommeren

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tall fra Eiendom Norge var det ved utgangen av november 3.004 usolgte bruktboliger i Oslo, som også inkluderer boliger som er trukket fra Finn.no uten å være solgt. Tallet er syv prosent lavere enn volumtoppen i september, men fortsatt 272 prosent høyere enn ved utgangen av november i fjor.

Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge tror det vil legge en kraftig demper på den sedvanlige nyttårseffekten i boligmarkedet, hvor prisoppgangen historisk har ligget rundt tre prosent i januar de seneste årene.

Les også: Finanstilsynet frykter langvarig fall i boligprisene

- I tillegg til et høyt varelager vil det komme mange nye boliger ut i markedet over nyttår. Jeg tror på en moderat prisoppgang i januar, men det vil ikke være nok til et trendskifte, sier Dreyer til Finansavisen.

Som Finansavisen omtalte forrige uke melder DNB Eiendom om all-time high i antall salgsoppdrag som ligger og venter og skal ut i Oslo-markedet på nyåret.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no