Bergen kommune dropper femdoblet bompengetakst

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Byrådet i Bergen har bestemt at femdoblet bompengetakst i rushtiden ikke vil bli innført. Byrådet vurderte tiltaket på grunn av fare for høy luftforurensing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet møttes klokken 11 tirsdag for å vurdere å øke bompengene fra 45 til 225 kroner i rushtiden. Et endret varsel for luftkvaliteten gjorde at det ikke var aktuelt å sette opp bomprisene.

Meteorologisk institutt hadde tidligere varslet at det tirsdag og onsdag var fare for høy luftforurensing, mens det torsdag og fredag var fare for svært høy forurensing.

– Varselet for luftkvalitet har endret seg fra i går til i dag. Det er ikke meldt fare for høy luftforurensning i morgen, og det er derfor ikke grunnlag for å innføre tiltak som beredskapstakst i bomringen fra i morgen av, sier byråd Julie Andersland i en pressemelding.

– Torsdag og fredag er det meldt perioder med høy luftforurensning. Vi følger situasjonen nøye, og gjør en ny vurdering i morgen basert på oppdaterte varsler for luftkvalitet, fortsetter hun.

Når det er varslet høy luftforurensning (rødt nivå) i to dager eller mer, har kommunen anledning til å innføre strakstiltak som datokjøring og økte bompenger. Slike tiltak ble innført i januar 2016.

Bergen kommune oppfordrer personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer til å følge helserådene fra etaten for helsetjenester.

Meteorologisk institutt har varslet at det tirsdag og onsdag er fare for høy luftforurensing, mens det torsdag og fredag er fare for svært høy forurensing.

Når det er varslet høy luftforurensning (rødt nivå) i to dager eller mer, har kommunen anledning til å innføre strakstiltak som datokjøring og økte bompenger. Slike tiltak ble innført i januar 2016.

Bergen kommune oppfordrer personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer til å redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Hvis byrådet bestemmer at høyere bompenger skal bli innført, vil de gjelde fra onsdag.

Personvernpolicy