Skal du be om lønnsøkning? Ikke si dette

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Unngå disse tabbene dersom du tenker be om høyere lønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å ta til seg mot for å be om lønnsøkning kan være skremmende for alle, selv de mest trygge ansatte, skriver CNBC. Det er kanskje noe vi foretrekker at heller bare skjer med oss, i stedet for å måtte be om det. Tidspunktet for når du burde be om lønn kommer før eller siden, og ofte er det du som må ta initiativ til diskusjonen. Det er imidlertid noen tabber du bør unngå, gjengitt av CNBC.

  1. «Det er ikke rettferdig». Dette kan tolkes som at du synes at sjefen din ikke gjør en god jobb. Rett heller fokuset mot hvilke verdier du kan tilføre selskapet, er rådet.
  2. «Jeg har jobbet her i X antall år». Hvor mange år du har i selskapet betyr ikke nødvendigvis at du er av verdi for selskapet.
  3. «Det er ansatte her som tjener mer enn meg». Dette kan i verste fall få deg til å virke smålig eller bitter, og bidrar mest sannsynlig ikke til en lønnsøkning.
  4. «Får jeg ikke lønnsøkning, så slutter jeg». Dette kan påvirke forholdet til sjefen din negativt, uansett lønnsøkning. Dessuten kan det godt være at sjefen din går for det andre alternativet og viser deg veien ut døren.
  5. «Du trenger meg mer enn jeg trenger deg». Dette kan også være en mulighet for sjefen din til å bevise det motsatte. For å argumentere for en lønnsøkning, så er det bedre med en «show, not tell»-strategi. Vis at du er viktig for firmaet med data som kan måles og kvantifiseres.

Les også: Derfor skal du pynte tidlig til jul

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden