Tre nordmenn sitter på eiendommer verdt 88 milliarder

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.
Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du hørt om diskjockeyen, bilselgeren og «skredderen»?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansavisen presenterer en liste over de største eiendomskongene i Norge. Ivar Tollefsens Heimstaden er større enn Entra og Norwegian Property til sammen. På bare to år har selskapets eiendomsmasse økt fra 27,5 til 58 milliarder kroner.

30.000 leiligheter, 320.000 kvadratmeter næringseiendom og en totalverdi på 58 milliarder kroner. Det har skjedd mye siden en ung Ivar Tollefsen bestemte seg for å droppe siviløkonomstudier og heller jobbe og bli diskjockey.

Alt startet i 1995, da Tollefsen kjøpte sin første bygård. Før det var han, ifølge Finansavisen, blitt anbefalt av lærerne på videregående å slutte fordi han jobbet for mye ved siden av skolegangen og ville ikke få standpunktkarakterer.

Les også: Veidekke bygger Grünerløkka-leiligheter

På delt 2. plass finner vi Edgar Haugen og Lars Wenaas som begge har eiendommer til en verdi av 22 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: USAs tidligere ambassade solgt til Ivar Tollefsen

Edgar Haugen er kjent som Norges største trader av næringseiendom. Ifølge Finansavisen har han kjøpt og solgt for 35 milliarder kroner de siste seks årene, 9,6 milliarder bare i år. Mannen, som hoppet av som bilselger på 90-tallet, kan nå vise til leieinntekter på 1,3 milliarder kroner.

Lars Wenaas, den anonyme hotellkongen som vokste opp på en konfeksjonsfabrikk i Måndalen, har i år gjort et byks på listen. Han eier nå 24 hotelleiendommer, og antallet rom har økt med 1.400 til 10.400 i Norge, Russland, Danmark, Polen, Tyskland og Spania. Wenaas har 1.200 millioner i leieinntekter.

Hele listen finner du i fredagens utgave av Finansavisen.

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no