Nordmenn tar seg fri på Black Friday

Folkevandring til Norwegian Outlet på Black Friday. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Folkevandring til Norwegian Outlet på Black Friday. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 360.000 nordmenn tar seg fri fra skole eller jobb for å handle på Black Friday, viser en ny undersøkelse gjennomført av Opinion for Prisjakt.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I gjennomsnitt planlegger de å bruke 2.450 kroner på tilbudsjakten, mens én av fem tror de vil handle for mer enn planlagt.

Tre av fire oppgir at de undersøker priser på prissammenligningstjenester, hjemmesider og nettsøk i forkant. Mer enn halvparten svarer at de planlegger å handle for mellom 500 og 1999 kroner, mens én av fire blar opp mellom to og fire tusen kroner. Ti prosent vil bruke mellom fire og seks tusen kroner på Black Friday-salget.

Les også: Pass deg for Black Fraud Day

Kvinner er de som planlegger å bruke minst penger, mens menn vil bruke mest penger. Fire av ti tror de vil bruke mer penger enn planlagt i år.

– Det er hyggelig å registrere at nordmenn blir stadig mer prisbevisste. Vi har aldri opplevd så stor trafikk på vår sammenligningstjeneste, som før årets Black Friday, sier daglig leder Carolina Appelqvist i Prisjakt.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I følge undersøkelsen skal annenhver nordmann handle etter skole eller jobb. 54 prosent oppgir at de planlegger handletur fra klokken 16 til midnatt. Èn av ti sitter klare ved midnatt, og skal bruke tiden frem til klokken 08 på morgenen. Syv av ti vil oppsøke fysiske butikker for å handle, mens rundt 40 prosent jager tilbudskjøpene på nettet.

– Ni prosent svarer at de benytter oppspart ferie og fritid på fredag, eller tar seg fri fra skole eller jobb uten å melde fra. Mens seks prosent enda ikke hadde bestemt seg da undersøkelsen ble gjennomført. Det viser at vi er villige til å strekke oss langt i jakten på de gode kjøpene, sier Appelqvist.

Les også: – Forventer å slå fjorårets rekord på en halv milliard

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no