Nettmat-gigant kutter 100 ansatte

Illustrasjonsbilder til netthandel av matvarer. Kolonial.no sitt hentepunkt på Abildsø i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsbilder til netthandel av matvarer. Kolonial.no sitt hentepunkt på Abildsø i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Selskapet Kolonial.no som leverer dagligvarer bestilt på nettet, kutter 100 av sine 400 ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er aldri morsomt å nedbemanne, men konklusjonen er uunngåelig. Vi har fått opp effektiviteten på lageret så mye at vi ikke har like stort behov som vi tidligere hadde. Vi kan ikke være ulønnsomme for alltid, sier Kolonials direktør og grunnlegger Karl Munthe-Kaas til E24.

Kolonial-sjef Karl Alveng Munthe-Kaas mener det ikke er snakk om en tradisjonell nedbemanning som følge av at det går dårlig, ifølge Dagens Næringsliv.

– Selv om veksten blir kraftig også fremover, vil den ikke veie opp for økningen i effektivitet, sier han.

Selskapet har i dag 400 ansatte.

Ifølge Munthe-Kaas vil selskapet få en omsetning på 800 millioner kroner i år. Det er en dobling av fjorårets omsetning, som lå på 424 millioner kroner. Likevel mener Kolonial-sjefen at driften i selskapet kan effektiviseres.

– Dessverre er ikke veksten høy nok, selv om den er høy, til å forsvare det antallet ansatte vi har i dag, sier han til E24.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden