16.000 Finn-treff og 100 på visning - solgt 25 prosent over prisantydning

Faksimile: Kapital nr. 19
Faksimile: Kapital nr. 19

Salgsprisen på avdøde Viggo Hagstrøms herskapsvilla endte på 25,2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital:) Boligprisfall, nervøse markeder og opphopning av hyllevarmere til tross: Noen objekter rives fortsatt lynraskt vekk, slik som eiendommen til den nå avdøde professoren og anerkjente juristen Viggo Hagstøm, skriver Kapital.

Murvillaen på Vinderen i Oslo ble lagt ut med en pris-antydning på 20 millioner kroner, og responsen lot ikke vente på seg. Hele 16 personer var med i budkampen og prisen endte til slutt på 25,2 millioner kroner.

16.000 treff på Finn

– Vi registrerte til sammen 16.000 treff på finn.no, og det kom over 100 på visning. Jeg hadde regnet med solid interesse, men er overrasket over at den ble så stor, sier Jan Fredrik Bonde, ifølge bladet.

Han er eiendomsmegler i Sem & Johnsen, og hadde oppdraget med å selge boligen.

– Eiendommen traff forbløffende mange, men så er jo Vinderen et attraktivt område. Og ikke minst er en murvilla i de traktene alltid innafor.

Ifølge annonsen har boligen et bruksareal på 445 kvadratmeter fordelt på fire etasjer inklusive kjeller og loft. Tomten er på 1.820 kvadratmeter og rommer både stor hage og dobbeltgarasje.

– Dette var i sin tid en særdeles flott eiendom. Dessverre har ikke eiendommen vært vedlikeholdt på mange år og bærer sterkt preg av dette, sier eiendomsmegler Bonde til Kapital.

– Så det er mye som må rehabiliteres?

– Nei, ikke mye. Alt! Her må hver kvadratcentimeter tas fra du passerer høyre portstolpe til du er tilbake ved venstre portstolpe. Både utvendig og innvendig.

Derfor var også prisantydningen lav, forteller Bonde.

– En toroms på Frogner er forholdsvis lett å prise. I dette tilfellet fantes det ikke så mange sammenlignbare objekter. I tillegg kommer usikkerhetsmomentet med hvor mye som må påberegnes i renovasjonskostnader.

Les også: – La oss kalle en boble for en boble

Ikke utbygger

Bonde ønsker ifølge Kapital ikke å si så mye om hvem kjøper er, annet enn at det er snakk om en småbarnsfamilie.

– Ingen av budgiverne var utbyggere. Såpass kan jeg si. Dette er en eiendom som er vanskelig å investere i for videresalg, og det gav jeg også beskjed om i forkant.

Les også: Nyboligsalget fortsetter svalestupet

Saken er tidligere publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden