Eksperter venter rentekrig, som du vil tjene på

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danske Bank kutter boliglånsrenta til under 2 prosent. Nå vil de konkurrentene komme løpende etter, tror eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De beste kundene til Danske Bank får nå en rente på 1,95 prosent. Og i løpet av kort tid kommer flere banker til å kutte renta med opptil 0,25 prosentpoeng, og med det legge sine gunstigste betingelser under 2 prosent, tror aktører som følger markedet. Det skriver Dagens Næringsliv.

– Når noen drar i gang festen, vil resten ønske å bli med, sier Pål Ringholm, analysesjef i Sparebank 1 Markets.

Les også: Stadig vanskeligere å få boliglån

Bankenes fortjeneste – differansen mellom kostnadene for å låne penger og det de henter inn igjen i form av renteinntekter fra kundene – har vært like under eller over 1 prosentpoeng. I løpet av 2017 har fortjenesten økt gradvis. Ringholm tror bankene vil se seg tjent med å dele noe av overskuddet med kundene.

– Bankene har tjent mye penger på å holde rentene kunstig høye når pengemarkedsrenten har falt så mye som den har gjort, sier Jorge Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet, når han får høre nyheten om Danske Banks rentekutt.

Også han tror konkurransesituasjonen vil medføre at flere banker kommer til å følge etter.

Les også: Overlater du lån og forsikringer til partneren? Det kan straffe seg

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy