Meny

Ni vaner som kan gjøre deg til milliardær

De fleste milliardærer har feilet langs veien. Men milliardærer kaster ikke inn håndkledet og gir opp. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix.
De fleste milliardærer har feilet langs veien. Men milliardærer kaster ikke inn håndkledet og gir opp. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix.
Du trodde kanskje at milliardærer har en eller annen hemmelig superkraft som gjorde dem rike?

Det har de selvsagt ikke. Men mange milliardærer har mange av de samme daglige vanene, skriver CNBC.

Og disse vanene krever faktisk ikke at du endrer livet ditt dramatisk, de krever bare at du er konsekvent.

Det er selvsagt ingen korrelasjon mellom disse vanene og det å bli rik, men mest sannsynlig vil disse vanene gjøre deg mer produktiv og suksessfull, hevder nettsiden.

Les også:  Dette kan du utelate fra CV-en din

1. Lær noe nytt hver dag

Milliardærer slutter aldri å lære. De er nysgjerrige på omverdenen og hvordan den fungerer.

2. Les

Oprah Winfrey, Warren Buffett og Bill Gates - til felles har de at det å lese bøker er en av deres viktigste hobbyer. Winfrey leder en bokklubb, Buffett bruker opp mot 80 prosent av dagen til å lese og Gates leser rundt 50 bøker i året.

3. De sier "nei", men aksepterer ikke et "nei"

For å kunne fokusere på sine prioriteringer sier milliardærer ofte nei til aktiviteter som ikke vil bidra til at de når målene sine. På den annen side aksepterer de ikke et nei fra kolleger, ansatte eller kunder dersom de tror at et "ja" vil bidra til at de får til noe de ser som viktig.

4. Motstandskraft

De fleste milliardærer har feilet langs veien. Men milliardærer kaster ikke inn håndkledet og gir opp. De ser på feilene de gjør som en mulighet for læring og fortsetter å jobbe mot målet.

5. Stå opp tidlig

Mange av vår tids største ledere velger å stå opp svært tidlig om morgenen. Jack Dorsey står opp fem og mediterer, og Richard Branson står opp kvart på seks for å trene.

6. Tren

Richard Branson hevder at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til fire ekstra timer hver dag der du er produktiv.

7. Ta risiko

I stedet for å klatre karrierestigen tar milliardærer gjerne personlig risiko for å få til noe. Og de er ikke redd for å gå midt mot strømmen.

8. Rutiner

Mange milliardærer har daglige ritualer de gjennomfører, for eksempel en time meditasjon. Det er en grunn til at Steve Jobs daglige uniform var jeans og en svart høyhalser, og at Mark Zuvkerberg alltid går i en grå t-skjorte. De vil ikke bruke verdifull tid eller energi på å tenke på hva de skal ha på seg.

9. Omgi deg med flinke folk

Milliardærer henger gjerne ut med folk de føler de kan lære noe av eller bli inspirert av.

Les også:   Seks superrike mennesker med merkelige sparevaner

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært