Drammen er byen med den største oppgangen i boligprisene i Norge

Kirkegata i Drammen med Bragernes torg og Bybrua i bakgrunnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Kirkegata i Drammen med Bragernes torg og Bybrua i bakgrunnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Ikke engang en av de hotteste bydelene i Oslo kan matche denne byen - en halv times kjøring fra Oslo sentrum. Her er boligprisene i all-time high!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene falt 1,6 prosent i september.

Statistikken viser imidlertid også at byene og områdene rundt Oslo hadde oppgang i boligprisene i september, mens Oslo altså hadde en nedgang på 1,0 prosent.

Og Drammen utmerket seg med boligpriser på all-time high i september 2017!

Men det er ikke bare i Drammen at boligprisene var de høyeste noensinne i september.

I Fredrikstad har boligprisene heller aldri vært høyere enn i september, og det samme gjelder i Moss, i resten av Østfold uten Sarpsborg og i Buskerud.

Full fart i Drammen - som ventet

Eiendom Norge-sjefen, Christian V. Dreyer, trakk onsdag også frem at boligmarkedet i Drammen fortsetter å vise styrke.

I september utmerket Drammen seg med en oppgang på 0,9 prosent fra august, mens 12-månedersveksten på 8,5 prosent er helt i toppen på landsbasis, rett bak Moss med en oppgang på 1,3 prosent i september og 9,8 prosent det siste året.

Drammen var også det raskeste markedet i september, med en gjennomsnittlig formidlingstid på 16 dager.

Da kan det se ut som om det går nettopp slik eiendomsmegler Terje Tinholt og adm. direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) uttalte til Hegnar.no i desember i fjor.

Geving trodde da at en effekt av de nye boliglåsforskriftene og det strenge egenkapitalkravet kunne bli at store investorer ville se mot byer og områder rundt Oslo, som for eksempel Drammen. Tinholt hadde et tilsvarende resonnement og mente det ville gavne randsonen rundt Oslo.

Les også: – Vi kan få en spiral nedover i boligprisene

Drammen vs Oslo

- Drammen er unntaket vi sliter med å forstå. Siden 1. januar 2009 har prisene steget mer i Drammen enn i Oslo. Veksten har vært enorm, sa Eiendom Norge-direktør Christian V. Dreyer på Hegnar TV onsdag ettermiddag.

Men det er ikke bare i dette tidsrommet boligprisene i Drammen har steget mer enn i Oslo. Drammen utmerker seg i hele måleperioden tilbake til januar 2003. Ingen steder i Norge har boligprisene steget mer enn i Drammen.

Boligprisene i Oslo steg mer enn i Drammen i en periode fra mai 2005 og inn i finanskrisen, men Drammen kom sterkt tilbake igjen.

Les også: Sjeføkonom stoler ikke på tallene

Drammen foran igjen

Som det går frem av grafen under har Drammen og Oslo knivet om ledelsen siden målingene startet i januar 2003, og mens Oslo stakk forbi Drammen igjen ved inngangen til 2014, er Drammen nå foran igjen.

Mens boligprisene i Oslo har steget med 177 prosent siden januar 2003 har de nå steget med 198 prosent i Drammen.

Det er faktisk bare Sagene i Oslo som er i nærheten av Drammen, med en oppgang på 194,7 prosent siden januar 2003.

Og ser vi på de siste ti årene har boligprisene i Drammen steget med 107 prosent, mens de i Oslo har steget med 79 prosent!

Artikkelen fortsetter under grafen

Boligprisene har steget mest i Drammen siden januar 2003. Datakilde: Eiendom Norge
Boligprisene har steget mest i Drammen siden januar 2003. Datakilde: Eiendom Norge

Det er også interessant å konstatere at boligene i områdene rundt Oslo i snitt gikk over prisantydning i september, med unntak av på Lillehammer.

På Hamar gikk boligene for eksempel i snitt 4,3 prosent over prisantydning. I Fredrikstad gikk boligene i snitt 3,1 prosent over prisantydning, mens de i Drammen gikk 2,4 prosent over.

Boligprisene i fylkene, kommunene og byene rundt Oslo steg i september 2017 - og boligene gikk i tillegg over prisantydning. Kilde: Eiendom Norge
Boligprisene i fylkene, kommunene og byene rundt Oslo steg i september 2017 - og boligene gikk i tillegg over prisantydning. Kilde: Eiendom Norge

Opprinnelig publisert hos Hegnar.no

Mer fra Hegnar.no:

Het høstferie på Norefjell

DNB nedgraderer Tomra

Stanser finansielle transaksjoner til Kurdistan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært