Inkassobunken vokser blant de eldre

Ved utgangen av juni i år hadde 17.000 personer over 66 år betalingsanmerkninger i Norge. De siste fem årene har det vært en vekst på 60 prosent i antall eldre med betalingsproblemer.
Ved utgangen av juni i år hadde 17.000 personer over 66 år betalingsanmerkninger i Norge. De siste fem årene har det vært en vekst på 60 prosent i antall eldre med betalingsproblemer. Foto: Scanpix / NTB scanpix

En analyse fra Lindorff viser at stadig flere over 66 år har problemer med å betale regningene sine. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved utgangen av juni i år hadde 17.000 personer over 66 år betalingsanmerkninger i Norge.

– Det er ingen stor gruppe, men den øker markant i forhold til resten av befolkningen, sier administrerende direktør Anette Willumsen i kreditthåndteringsselskapet Lindorff Norge til Dagens Næringsliv.

En ny analyse fra Lindorff viser at det i de siste fem årene har vært en vekst på 60 prosent i antall eldre med betalingsproblemer. Willumsen påpeker at ingen andre aldersgrupper har en tilsvarende utvikling.

Noe av økningen tilskrives økningen i antallet eldre, men analysen viser at problemet kan være noe mer sammensatt. Den sterke veksten kan også skyldes at mange eldre beholder forbruket de hadde som yrkesaktive etter at de har blitt pensjonister.

– De tar med seg forbruksmønsteret sitt inn i pensjonstilværelsen, bemerker Willumsen.

Aktuelt:

Unge får pensjonssjokk

John Fredriksen investerer i inkasso

Klagestorm mot Nav: – Svært urovekkende

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært