OBOS-prisene faller videre

Prisen på OBOS-boliger synker både i Oslo og i resten av landet.
Prisen på OBOS-boliger synker både i Oslo og i resten av landet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Prisene på OBOS-boliger i Oslo sank med 0,9 prosent i september. – Som forventet, sier OBOS. De spår at prisene kan falle i seks til åtte måneder til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Prisutviklingen er som forventet. Jeg tror at vi kan ha seks til åtte måneder foran oss med prisfall i oslomarkedet før det snur, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.

Deretter tror han det vil ta ytterligere ett år før prisene er tilbake til toppnivået i februar 2017. Da var gjennomsnittsprisen 65.006 kroner per kvadratmeter. Siden har prisene gått ned hver måned. Færre ville budrunder er godt nytt for dem som vil inn på markedet.

– Det er også viktig å huske at ting er langt fra dramatisk for de fleste boligkjøpere, legger Siraj til.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området falt med 4,4 prosent. Prisene er dermed 0,4 prosent lavere enn de var i september 2016. Forrige måned var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 60.741 kroner.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.503 kroner i september. Dette er 1,3 prosent lavere enn i august, og 0,9 prosent lavere enn i september 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært