Lønnstoppen for 100 norske ledere: 4 kvinner - 96 menn

Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Pedersen / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun fire kvinner blant de 100 best betalte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør i Heimdal Eiendom Ellen Tveit Klingenberg tjente 6,9 millioner kroner i fjor. Det gjør henne til en av de best betalte kvinnelige topplederne i Norge, skriver DN (bak betalingsmur).

- «Jøss, har Heimdal ansatt en kvinne?» Det var én av reaksjonene jeg møtte for 17 år siden. Jeg var jo den eneste, vet du. Ingen var negative, folk ble bare overrasket da de så meg midt oppi «anleggskulturen». Da jeg begynte her, var jeg nærmest en «sensasjon» - nå er det ingen som reagerer lenger, forteller Tveit Klingenberg til avisen.

Les også: Monarch Airlines satt under administrasjon

Likevel er hun fortsatt et «unntak». Det viser DNs gjennomgåelse av norske selskaper der lønn og bonus til daglig leder i 2016 er tilgjengelig i ulike regnskapsdatabaser. På de 100 øverste plassene er hun én av bare fire kvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den aller best betalte kvinnen i avisens oversikt jobber også i et eiendomsselskap. Anne Lise Meyer ble headhuntet av Jens P. Heyerdahl til stillingen som daglig leder i Hamang as, tidligere Hamang Papirfabrik, tidlig på 2000-tallet. Hun tjente 10,6 millioner kroner i fjor.

Her kan du lese om bladet Kapitals oversikt over landets 400 rikeste.

Saken er først publisert på Hegnar.no