Milliardær: Ikke følg drømmen din

Mark Cuban. Foto: AP/Evan Vucci
Mark Cuban. Foto: AP/Evan Vucci

«Dine drømmer er ikke verdt et øre», skriver Mark Cuban på sin blogg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av oss har en eller annen gang blitt fortalt at vi skal «følge drømmen» eller «gjøre det vi brenner for» her i livet, skriver CNBC.

Milliardær og entreprenør Mark Cuban har en annen tilnærming. Han hevder at vi bør avvise dette karriererådet. Rådet om «å følge drømmen» er kanskje det verste du kan gi, eller få, mener han.

«Dine drømmer er ikke verdt et øre», skriver han på sin blogg. «Tenk på alle de drømmene du har ønsket å gjøre om til en karriere, hvor mange er ikke det? Hvorfor klarte du ikke å skape en karriere eller bygge en business ut av drømmen din? Og hvis du klarte det, var det lidenskapen din eller arbeidet du la ned som ga deg suksess?»

I stedet for å følge drømmene dine bør du heller bli klar over hvordan du bruker tiden din, mener milliardæren, som selv har skapt og solgt teknologiselskaper for rundt 45 milliarder kroner.

«Du har kanskje ikke innsett det enda, men hvordan du bruker tiden din er din beste indikasjon på hvor fremtiden vil føre deg», sier han.

Milliardæren hevder at hvis du bruker mange timer på noe, så blir du god på det, og når du blir god på noe, så setter du mer pris på det.

«Når du liker å holde på med noe, så er det en god sjanse for at du bli mer og mer opptatt av det», skriver Cuban.

Les også:

Dette er Norges 10 rikeste

Kjell Inge Røkke kjøper tomt for 490 mill.

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden