Så mye koster det å leie bolig i Oslo, Bergen og Trondheim

Ilustrasjonsfoto
Ilustrasjonsfoto Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange som skal selge boligen sin får ikke den forventende prisen, og kommer til oss fordi de heller vurderer å leie ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør i Utleiemegleren.

– Et urolig salgsmarked skaper mye å gjøre. Samtidig opplever vi at boliglånsforskriften bidrar til at folk ikke får finansiert ønsket bolig, og derfor må leie, forteller Lyse Augdal.

Les også: Christian (40) dusjer ute. Snart skrus vannet hans av

Oslo

Det kostet nå i snitt 9.395 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 0,8 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,7 prosent.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.429 kroner, som er uendret fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.156 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,7 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: SSB-spådom: Fortsatt fall i boligpriser, men oppsving i økonomien

Bergen

For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 10.561 kroner, som er en nedgang på 7,1 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5 prosent.

Det kostet i gjennomsnitt 13.405 kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er det en oppgang på 1,9 prosent.

-Etter at det var stor aktivitet i leiemarkedet i Bergen i juli har august vært roligere. Det er liten interesse for de dyreste objektene, mens interessen for de rimeligere boligene er bra, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Les også: Varsler flere år med nedgang i boligpriser

Trondheim

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.570 kroner i august, som er en nedgang på 6,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,3 prosent.

For en 3-roms var snittleien 12.903 kroner, dette er en nedgang på 11,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,4 prosent.

(Artikkelen er først publisert i Hegnar)