Smalt 2,4 millioner over - her går boligmarkedet så det suser

Bygdøylund. Foto: Sem & Johnsen
Bygdøylund. Foto: Sem & Johnsen

Boligprisene falt i alle de norske byene i juli, men mest falt de i Oslo. På Oslos vestkant selges imidlertid fortsatt boliger millioner over prisantydning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter visning ble rekkehuset på Bygdøy solgt 1,4 millioner kroner over takst.

– Boligen har en av sameiets beste beliggenheter, med utsyn til sjø fra så godt som alle rom, sier partner og megler Roy Blixt hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Hegnar.no.

Prisantydningen på boligen i Bygdøylund, med et bruksareal på 179 kvadratmeter, var satt til 13 millioner kroner, mens salgssum til slutt endte på 14,3 millioner kroner.

– Dette er en av Bygdøys flotteste strandtomter, med felles båtbrygge for beboerne, badeplass, stort grøntområde og strandlinje for sameiet med fantastisk sjøutsikt rett innenfor Dyna. Det er et sted jeg gjerne skulle bodd selv, uttaler Blixt.

Ifølge megleren er boligen velholdt, men med standard fra byggeår.

– Ny eier vil nok pusse opp hele boligen, sier Blixt.

(Saken fortsetter under)

Foto: Sem & Johnsen
Foto: Sem & Johnsen

800.000 over takst

En knapp dag etter at salget i Bygdøylund var i boks ble en 4-roms leilighet i Grandeveien på Bygdøy solgt for 12,1 millioner kroner, 800.000 kroner over prisantydningen på 11,3 millioner.

– Vi fikk til slutt 12,1 millioner kroner, etter en god budrunde med flere budgivere, forteller Roy Blixt, som har god erfaring med salg av boliger på Bygdøy.

– Leiligheten har fin størrelse og beliggenhet. Få alternative leiligheter i denne prisklassen er nok mye av nøkkelen til dette salget, fortsetter megleren, før han legger til:

– Det hjelper nok litt at jeg er oppvokst og bor på Bygdøy, er «lommekjent» og kjenner de fleste interessentene som er på boligjakt her ute.

I skrivende stund holder Blixt på med enda en budrunde på Bygdøy, nærmere bestemt en 3-roms leilighet i Langviksveien 10.

– Også det er en veldig hyggelig leilighet med god intern beliggenhet, forteller han.

Les også: Dette må du tenke på før du velger bolig

(Saken fortsetter under)

Foto: Sem & Johnsen
Foto: Sem & Johnsen

2,4 mill. over takst

Det manglet heller ikke på interesse for eneboligen i Langviksveien 25 C – også på Bygdøy – da visning forelå.

– Årsaken til at salgssummen ble som den ble var vel at man hadde to interessenter som var veldig interessert og ville ha den boligen. Det var tre totalt i budrunde, men kun to som sto igjen til slutt, sier megler og partner i Privatmegleren Cecilie Frøshaug til Hegnar.no.

Boligen som hadde et bruksareal på 180 kvadratmeter gikk hele 2,4 millioner kroner over takst. Prisantydning var satt til 13,8 millioner og salgssum endte på 16,2 millioner.

Les også: Meglere tror på boligprisfall i Oslo i august

(Saken fortsetter under)

Foto: Privatmegleren
Foto: Privatmegleren

– Det var på ingen måte lokke- eller feilprising, men handlet om to interessenter som var oppriktig interessert. Det opplever vi jo, at det er folk som har god økonomi og som er villige til å strekke seg langt, og da kan det gå slik. En annen helg kunne vi ha endt på 14 millioner og selgeren hadde vært fornøyd med det også, sier megleren.

Eneboligen ble bygget i 2008 og har ifølge Frøshaug gjennomgående god standard ligger i et fint område.

– Fin hage og solrikt. Fin familiebolig med garasje under med direkte adkomst til boligen.

– Svært varierende

Boligmarkedet generelt mener Frøshaug er svært varierende.

– Enkelte objekter går veldig bra, men så har du også andre objekter det er mindre interesse for. Vi kjenner på litt mer aktivitet denne uken her, enn det vi har hatt rett før og etter sommeren, avslutter Frøshaug til Hegnar.no.

Tirsdag presenterer Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for august.

Les også:

Én betalingsanmerkning kan knuse bolig- og jobbdrømmen

Hunter Group med knallrød bunnlinje

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy