Kjøpte årets dyreste hytte

Foto: scanpix

I det stille har årets dyreste hytte blitt solgt i Kragerø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Nick Tollefsen, sønnen til eiendomsinvestor Ivar Tollefsen, som har bladd opp 44 millioner kroner for øya Lille Ærøy i Kragerø, skriver Kapital.

– Tipset du har mottatt er korrekt. Overdragelse med denne kjøpesummen til min sønn Nick blir snart tinglyst, skriver Ivar Tollefsen i en e-post til Kapital der han bekrefter kjøpesummen på 44 millioner kroner.

Etter det Kapital er kjent med, har kun to fritidseiendommer blitt solgt for en høyere pris enn dette tidligere. I 2014 solgte Erik Klaveness et landsted for 52 millioner kroner til eiendomsinvestor Arne Vannebo. Stedet lå først ute for 60 millioner kroner. I fjor kjøpte skipsreder Jacob Stolt-Nielsen og hans kone Stephanie et sted i Fredrikstad for 48 millioner kroner, som var to millioner kroner under prisantydningen.

– Nick har helt sikkert ikke lyst til å kommentere, men jeg synes det er hyggelig at hans barndoms skjærgårdsopplevelser i Kragerø har gitt mersmak, og jeg er selv gledelig misunnelig over at han har kjøpt kanskje Kragerøs aller, aller fineste fritidseiendom med sandstrender og lune badeviker, skriver Ivar Tollefsen til Kapital.

Les også: To minibanker tømt i bankinnbrudd

Færre nordmenn på ferie i norske hytter og feriehus

Betalte 30 millioner

Selger er Hans Petter Bjarøy som kjøpte stedet i 1999 og betalte ifølge eiendomsportalen Ambita Infoland 7,8 millioner kroner den gangen.

Tidligere i sommer ble det kjent at Bjarøy hadde kjøpt en hytte på Nøtterøy i Movik ved siden av skipsreder John Fredriksen. Den betalte Bjarøy 30 millioner kroner for, og frem til nå skal dette ha vært den høyeste summen en fritidseiendom er omsatt for i år.

Nick Tollefsen har deltatt i det røffe offshoreracet Round Britain Offshore PowerBoat Race med blant andre sin far. Racet sies å kunne sammenlignes med billøpet Rally Dekar, som han også skal ha deltatt i sammen med senior, skriver Kapital.

For noe år siden skrev lokalavisen Budstikka om gigantiske boligplaner på Gjettum vest i Bærum. Da hadde Nick Tollefsen kjøpt et hus til ti millioner kroner som han ville rive og erstatte med et nytt hus på 850 kvadratmeter.

Nick Tollefsen ønsker ikke å kommentere kjøpet.

Les også: Storebror Kjos femdoblet omsetningen

Kjøp hytte uten å blakke deg - dette får du for to millioner

(Artikkelen er først publisert hos hegnar.no)

Personvernpolicy