Meglerhus skal ha misbrukt Jenny Skavlan til råsalg av aksjer

Jenny Skavlan på en prisutdeling.
Jenny Skavlan på en prisutdeling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De var veldig optimistiske. Og Jenny Skavlan var jo med. Bygdø Allé Finanssenter sa at de skulle ta vare på pengene mine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital): Det sier pensjonist Gerd Ramstad Jessen (80) fra Slependen til Kapital om bakgrunnen for at hun kjøpte aksjer for til sammen 200.000 kroner i bikiniselskapet Porto Br. International gjennom Bygdø Allé Finanssenter høsten 2015.

Det norske badetøyselskapet Porto Brazil fikk internasjonal oppmerksomhet da den verdensberømte artisten Rihanna ble observert i en av deres bikinier i 2012. Selskapet ble også behørig medieomtalt i Norge våren 2014, da den populære TV-personligheten Jenny Skavlan designet en egen bikinikolleksjon for merket, skriver Kapital .

I slutten av mai det året viste Skavlan selv frem sin nye kolleksjon i en kjendisspekket motevisning ved Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo. Men det som så ut til å bli en suksess, munnet ut i oppslag om store forsinkelser samt betalings- og leveringsproblemer. Samarbeidet med Skavlan endte tilsynelatende med konflikt, og at hun ikke tok betalt for oppdraget. Likevel skal samarbeidet hennes med bikiniselskapet nærmest ha blitt brukt som kjøpsargument da finansakrobatene i Bygdø Allé Finanssenter – som ikke har noen tillatelser etter verdipapirhandelloven – senere pushet overprisede aksjer i Porto Br. International på småsparere rundt om i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny slankesprøyte kan gi 8 kilo i vekttap

– Dette er trist

Rett før sommeren i år var det imidlertid kroken på døren for Porto Brazil, kan Kapital fortelle. I midten av mai ble selskapet Porto Br. Brazil, som eier merkenavnet “Porto Brazil” i Brasil, tvangsoppløst som følge av manglende innlevering av årsregnskap for 2015 til regnskapsregisteret i Brønnøysund. Dette selskapet ble tvangsoppløst også i 2015, men boet ble tilbakelevert året etter. Nå er det altså trøbbel igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 19. mai 2017 ble også selskapet Porto Br. International, som en rekke småaksjonærer har kjøpt aksjer i gjennom Bygdø Allé Finanssenter, tvangsoppløst med samme begrunnelse. Av den ferske innberetningen for boet fremgår det at egenkapitalen var mange millioner kroner i minus både i 2014, 2015 og 2016. Bobestyrer mistenker at det har foregått flere straffbare forhold i forbindelse med driften, og har oversendt innberetningen til politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jenny Skavlans manager, Harald Dal i managementselskapet Pullman, som svarer på Skavlans vegne i denne saken, reagerer på det som kan fremstå som misbruk av hennes navn.

– Det er trist å høre at Jennys navn er benyttet i sammenheng med salg av overprisede aksjer, men det er enda verre å høre at småinvestorer og pensjonister ser ut til å være ført bak lyset. Vi håper at de ansvarlige må stå til ansvar for det som eventuelt måtte avdekkes av kritikkverdige forhold, sier Dal til Kapital.

Han har følgende å melde om Skavlans samarbeid med Porto Brazil:

– Som vi tidligere har uttalt, så var dette et samarbeid som endte med at Jenny ikke tok betalt for oppdraget, da det dukket opp påstander om at fabrikkarbeidere ikke hadde fått betaling, samt at kunder ikke hadde mottatt sine varer. Vi krevde en opprydning i alle eventuelle kritikkverdige forhold innen vi sendte faktura på vegne av Jenny for arbeidet hun hadde utført. I ettertid har selskapet blitt tvangsoppløst, og vi har derfor ansett disse pengene som tapt, sier Dal til Kapital.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Jenny Skavlan selger leiligheten

Avviser misbruk

Kjetil Brødremoen Torper, som er daglig leder og styreleder i Porto Br. Brazil og Porto Br. International, er registrert som styremedlem i Bygdø Allé Finanssenter.

Han svarer følgende på Kapitals spørsmål om Jenny Skavlan ble brukt som bjellesau da Bygdø Allé Finanssenter pushet Porto Brazil-aksjer.

– Skavlan har ikke blitt brukt som bjellesau, jeg vil ha meg frabedt et slikt uttrykk. Ingen av aksjonærene du sikter til har investert i selskapet mens Jenny Skavlan samarbeidet med oss, de kom inn etter det. Jeg tror ikke at noen har hevdet at Skavlan var involvert i Porto Brazil da de aktuelle investorene ble med. Men det er naturlig at det i en presentasjon om selskapet nevnes hvem selskapet har samarbeidet med tidligere, sier han til Kapital.

Les resten av saken i siste utgave av Kapital.

Saken er først publisert på Hegnar.no