34 prosent av unge mellom 18 og 29 år får økonomisk hjelp av foreldre

En fersk undersøkelse utført på oppdrag fra Nordea viser at flere unge får økonomisk hjelp fra foreldre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En fersk undersøkelse utført på oppdrag fra Nordea viser at flere unge får økonomisk hjelp fra foreldre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fersk undersøkelse viser at 34 prosent av unge mellom 18 og 29 år får jevnlig økonomisk hjelp av foreldrene sine. – Oppsiktsvekkende, mener forbrukerøkonom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver E24.

Undersøkelsen ble gjennomført av analyseinstituttet YouGov for Nordea. Dette er en økning fra 24 prosent på samme tid i 2016.

Pengebeløpene har dessuten økt til et snittbeløp på 1.800 kroner i måneden, fra 1.580 kroner i 2016. Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, mener det er oppsiktsvekkende mange som får hjelp, og sier det ikke bare gjelder studenter.

– Selv de som er i arbeid, får ganske store beløp fra foreldrene sine hver måned, og det er litt urovekkende, sier hun.

Forbrukerøkonomen tror høye boligpriser har noe av skylden for at flere nå trenger pengestøtte fra foreldre.

– Tallene kan tyde på at mange unge har strukket den økonomiske strikken langt for å realisere boligdrømmen. For å klare seg økonomisk, eller for å opprettholde en viss livsstil etter boligkjøpet, må de ha hjelp fra foreldrene sine, mener Reitan.

Les også:

Investeringstopp advarer: Dette kan ende med forferdelse

Disse eierne er mest fornøyd med elbilen sin

Arbeidsministeren gleder seg over positive ledighetstall