Meny

Antar at snittleiligheten skal ned en million

Nå går boligprisene ned. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Nå går boligprisene ned. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Boligprisveksten har mest sannsynlig talt sine siste dager for denne gang.

Thor Bjørdal i Colliers (som driver med eiendomsrådgivning) tror boligprisene vil synke drastisk. Han tror at de vil synke med hele 20 prosent i Oslo. Hvis antagelsen til Bjørdal viser seg å stemme, betyr det en prisreduksjon på en million kroner for en snittleilighet på 70 kvadratmeter. Det skriver Estate Nyheter.

– Jeg har sagt det en stund, men jeg var kanskje litt tidlig ute. Nå er jeg helt sikker på at boligprisene skal ned, sier Bjørdal.

Etter flere år med svært høy utvikling i boligprisene, tyder alt på at det ser ut til å gå mot slutten.

– Jeg tror prisene skal ned med 20 prosent. Det betyr at nesten hele prisoppgangen i 2016 vil forsvinne.

Les også:  Flere boliger til salgs gir lavere vekst i hele landet

Rekordstort boligprisfall

Boligprisene i Norge falt 1,2 prosent i juli. Justert for sesongvariasjoner falt prisene 0,2 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

Den svakeste prisutviklingen i forrige måned hadde Oslo og Bærum. Prisutviklingen de siste tolv månedene har totalt sett vært på 4,8 prosent.

Det er aldri i julimåned blitt registrert et så høyt boligprisfall i Oslo.

Etter prisfallet på 3,1 prosent i juni, falt boligprisene i Oslo 2,8 prosent i juli. Prisfallet i Oslo de tre siste månedene er nå på 7,1 prosent siden april.

– Stemningen har forandret seg i løpet av de siste månedene, og det er langt større grad av usikkerhet enn tidligere, sier John Sætre, leder for bankvirksomheten i Nordea Norge, til Dagens Næringsliv.

Les også:  Dette må du tenke på før du velger bolig

– Interessen vil roe seg

Ikke siden 2007 har det vært flere boliger til salgs i Norge. Stort tilbud gir lavere prisvekst landet over, og i hovedstaden er det nå kjøpers marked.

– Nå nærmer vi oss en korrigering av det overopphetede markedet vi har hatt i Oslo, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Thor Bjørdal tror at prisutviklingen vil gå utover investeringsviljen.

– Jeg tror det prisfallet som kommer vil gå ut over boligutviklernes investeringsvilje. Interessen for å gå i gang med nye prosjekter vil nok roe seg litt ned, påpeker han.

Les også: 

Varsler flere år med nedgang i boligpriser

Boligprisene i Oslo og Bærum opp over 20 prosent siste år

Privatøkonomi
Populært