Meny

Facebook-par kjøpte Oslo-luksus

Pia Øien Cohler har kjøpt byvilla i Oslo til seg og sin man, Facebook-gründer Matt Cohler. Øien Cohler startet motebutikk i San Franciscos finansdistrikt mens hun ventet på å få arbeidstillatelse som forretningsadvokat. Foto: Drew Alitzer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOLIG: Facebook-gründer Matt Cohlers kone, advokat og klesgründer Pia Øien Cohler, har kjøpt byvilla til 68 millioner på Frogner.

Facebook-gründer Matt Cohler (40) kan komme til å oppholde seg mer i Norge. Hans kone, Pia Øien Cohler, opprinnelig fra Bygdøy, har kjøpt en byvilla til 68 millioner kroner i Thomas Heftyes gate 12 på Frogner i Oslo.

Det fremgår av tinglysning på eiendommen. Selger var revisortopp Erik Mamelund som solgte eiendommen i vinter etter å ha betalt 26,9 millioner for eiendommen i 2009. Mamelund kunne innkassere en gevinst på over 40 millioner uten å ha tilført den så mye som et malerstrøk.

Les også: Frykter prisfall i markedet - tør ikke investere

Hytte i Oslo

Pia Øien Cohler står nå som eneeier på eiendommen. Norsk IT-bransje kan imidlertid se langt etter muligheten for at Matt Cohler flytter til Norge. Paret holder til i San Francisco, og Finansavisen er ikke kjent med at det er planer om å gjøre store forandringer på det.

Thomas Hefteys gate 12 på Frogner har stedet med over 41 millioner i verdi etter at revisortopp Erik Mamelund betalte 26,9 millioner for eiendommen i 2009. I vinter ble den solgt for 68 millioner Foto: Are Haram

Kjøpet av byvillaen i Oslo skal være gjort med tanke på å ha et feriekrypinn når paret besøker Norge.

Det blir et brukbart krypinn. Villaen er fra 1911, oppført i jugendstil og tegnet av arkitekt Hans Backer Fürst. Den har to etasjer i tillegg til underetasje og loft samt separat dobbelgarasje og privat hage. Tomten er på 867 kvadratmeter, mens boligen er på 700 hvorav 570 kvadratmeter er primærrom.

Byvillaen har hatt en eventyrlig verdistigning fra den i 1985 ble omsatt for 3,5 millioner og i 2007 skiftet eier for 16,5 millioner. Deretter fikk den en kraftig oppussing i regi av designer Thomas Steen som restaurerte gulv og listverk, satte inn Kvänum-kjøkken, eksklusiv belysning, marmorfliser og eksklusive benkeplater. Totalt har boligen 11 rom hvorav seks er soverom. Megler på eiendommen var advokat Odd Kalsnes i Privatmegleren.

Les også: Solgte Ringnes-bygget med kjempegevinst

Dollarmilliardær

Pia Øien Cohler, eller Pia Pernille Sommefelt Øien, som hun heter i grunnboken, er advokat og gift med én av Facebooks grunnleggere, Matt Cohler. Han skal være dollarmilliardær og har vært fremhevet på Forbes Midas List over teknologiinvestorer samt de rikeste gründerne under 40.

Opprinnelig startet han hos Mc-Kinsey før han kom med som en del av oppstartsgruppen rundt Reid Hoffmann i LinkedIn. Derfra ble han med som en av de fem første ansatte i Facebook og bar tittelen «Vice president of product management». Han sluttet i Facebook i 2008 og ble den yngste partneren i Benchmark der han har involvert seg i selskaper som Dropbox, Asana, Quora, Tinder og Instagram samtidig som han har vært spesialrådgiver for Mark Zuckerberg.

Les også: Så mye steg boligprisene i USA

Advokat og motegründer

Pia Øien Cohler flyttet fra Paris til San Francisco i 2015. Planen var å arbeide som forretnings-
advokat, men i stedet slo hun seg opp i motebransjen mens hun ventet på å få arbeidstillatelse.

Øien Cohler åpnet klesbutikken Pia The Store i San Franciscos finansdistrikt med et kobbel kjendiser på åpningsfesten, deriblant Marck Zuckerbergs kone Priscilla Chan, Instagram-gründer Kevin Systrom, Joshua Kushner og Nicole Systrom.

Pia The Store selger klær, til-behør og smykke fra blant andre David Koma, Giambattista Valli, Roksanda og Nina Ricci.

«Mote har alltid vært en hobby», uttalte Øien Cohler til WWD på åpningsfesten.

Øien Cohler besvarte ikke Finansavisens henvendelser angående eiendomskjøpet i går.

Saken ble først publisert i Finansavisen onsdag 26. juli.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært