Meny

Norge på topp i pensjonsindeks

Norge oppnår den høyeste lykkeindikatoren. Foto: Frank May / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke i noe annet land er det så godt å være pensjonist som i Norge, viser en pensjonsindeks fra Natixis Global Asset Management.

Norge slår både Sveits og de øvrige nordiske landene, og topper listen som er basert på totalt 18 ulike indikatorer, skriver Finansavisen. Øvrige land på topp-ti-listen er New Zealand, Australia, Tyskland, Nederland og Luxembourg.

Norge og Sveits er de eneste landene med topp-ti-plasseringer i alle de fire delindeksene – helse, materiell velstand, pensjonsfinanser og livskvalitet. Når det gjelder materiell velstand, er Norge på topp, og vi er på tredjeplass i delindeksene for helse og livskvalitet.

Norge ligger bare på en niendeplass når det gjelder pensjonsfinanser, blant annet på grunn av høyt skattetrykk og aldrende befolkning. Likevel har pensjonsfinansscoren økt fra 72 prosent i fjor til 73 prosent i år.

Til tross for skatteletter er Norge åttende dårligst på skattetrykkindikatoren. Offentlig gjeld teller imidlertid positivt. Samtidig viser indeksen at Norge scorer bra på inflasjon og styresett, og ganske bra på banktap på utlån.

Norge oppnår for øvrig den høyeste lykkeindikatoren, opplyser franske Natixis Global Asset Management.

Les også:

Rapport: Å vente med å gå av med pensjon gir samfunnet milliardgevinst

Abbas tvinger igjennom pensjon for tusenvis av palestinere

Storebrand har regnet på IPS: Ny ordning vil gi 20-30 prosent høyere pensjon

Privatøkonomi
Populært