Petter Stordalen: – Alle milliardærer savner kontakt med virkeligheten

<p>– Jeg betaler min skatt med glede. Det betyr nemlig at veiene til mine hoteller blir bedre vedlikeholdt. Det betyr at mine ansattes barn er i barnehagen mens de jobber, og at brannvesenet kommer hvis hotellet brenner, sier Petter Stordalen.</p>
– Jeg betaler min skatt med glede. Det betyr nemlig at veiene til mine hoteller blir bedre vedlikeholdt. Det betyr at mine ansattes barn er i barnehagen mens de jobber, og at brannvesenet kommer hvis hotellet brenner, sier Petter Stordalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Stordalen sier han er god for 16 milliarder kroner, men pengene betyr ikke alt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kan det ikke bare være likegyldig om det er 15 eller 20 milliarder kroner? Jeg kan spise meg mett og drikke meg full. Jeg tror alle milliardærer savner kontakt med virkeligheten. Det er lett å miste den når man blir rik, sier Stordalen i et lengre intervju med den danske storavisen Berlingske Tidende.

Les også: Stordalen investerer en milliard i Danmark

– Når man er rik skal man være hyggelig

– Det er enormt mye håp og kraft i tro. Vi vet ikke om Gunhild får tilbakefall, det må vi ta når det kommer. Vi snakker ikke om døden, men om livet, sier Petter Stordalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
– Det er enormt mye håp og kraft i tro. Vi vet ikke om Gunhild får tilbakefall, det må vi ta når det kommer. Vi snakker ikke om døden, men om livet, sier Petter Stordalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Petter Stordalen rangeres i dag som Norges niende rikeste person. Om den enorme rikdommen sier han dette:

– De virkelig rike står ikke over andre. Men, når man er rik, så skal man være hyggelig, og er man veldig rik, så skal man både være veldig hyggelig og veldig ydmyk. Mitt liv er ikke kun rød løper, party og spektakulære åpninger av hoteller. Det er en brøkdel av livet mitt, røper han i intervjuet som er gjengitt i norske E24.

Les også: Petter Stordalen: - Ansett unge NAV-ere

– Betaler min skatt med glede

Hotellkongen kommer også inn på skattetrykket i Norge.

– Skatt er sivilisasjonens omkostning. Jeg betaler min med glede. Skatt er ikke en utgift, det er en investering. De som ikke innser det, mangler perspektivet. Når du har mye penger er ansvaret enda større, mener den frittalende milliardæren.

Etter å ha vært gjennom mange opp- og nedturer, deler han lærdommen av sine livserfaringer.

– I stedet for å omfavne sykdomslivet, kjempet vi imot og omfavnet våre normale liv, sier Petter Stordalen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
– I stedet for å omfavne sykdomslivet, kjempet vi imot og omfavnet våre normale liv, sier Petter Stordalen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

– Livet er dur og moll. Business er akkurat som livet. Det består av oppturer og nedturer, men det handler hverken om oppturene eller nedturene, men hvordan du takler dem, sier Stordalen, før han snakker om den tøffe kampen som hans kone Gunhild Stordalen står oppe i.

Les også: Petter Stordalen: – Viktig å beholde humøret, troen og håpet

– Gunhilds sykdom forandret alt

– Alt jeg ønsket meg i denne verden, er at Gunhild aldri hadde blitt syk. Men jeg ville aldri ha vært foruten de to årene på sykehusene i Amsterdam, for de har gitt meg et nytt syn på livet. Gunhilds sykdom forandret alt. I stedet for å omfavne sykdomslivet, kjempet vi imot og omfavnet våre normale liv, sier han.

I intervjuet insisterer Petter Stordalen på at hans rolle i Nordic Choice er overdrevet, og minner om at selskapet sto på egne ben da han i nærmere to år var mye fraværende på grunn av Gunhilds sykdom.

– Nå skal jeg fortelle deg en hemmelighet. Jeg betyr ikke så mye for selskapet, sier han til Berlingske Business.

Les også: Stordalen: – Akkurat nå finnes det ingen kur for min sykdom

Gunhild Stordalen hardt ut mot Trump

Personvernpolicy