Rekordoverskudd for Magne Furuholmen - cashet ut tre mill.

Magne Furuholmen i a-ha under pressekonferanse i den norske ambassaden i Berlin i forbindelse med sitt comeback.
Magne Furuholmen i a-ha under pressekonferanse i den norske ambassaden i Berlin i forbindelse med sitt comeback. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magne Furuholmen rekker noen minikonserter med a-ha når han ikke er opptatt som grafiker, festspilldirektør og potetgullprodusent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Magne Furuholmen er ikke lenger mest kjent som keyboard-spilleren i skyggen av Morten Harket. Nå har han utvidet reportoaret kraftig som multikunstner, festspilldirektør og snacksprodusent, skriver Kapital.

I fjor gjorde hans heleide selskap Multitainment også et solid comeback, da inntektene økte fra 1,3 til 6,2 millioner kroner.

Les også: Nordlaks tjente 3,7 millioner - hver dag

Millionutbytte

Takket være finansinntekter, som fikk et løft fra 2,3 til 8,5 millioner kroner, ble 2016 det beste året noensinne for Multitainment.

Nettoresultatet endte på 12,5 millioner kroner, opp fra en drøy million året før.

Med disse tallene i bunnen bevilget Furuholmen seg også en solid ekstralønn, skriver Kapital og viser til at han tok ut drøyt tre millioner kroner i en kombinasjon av utbytte og konsernbidrag fra selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kjos hjelper Boeing med nytt fly

Turné-løft

Inntektene til a-ha-musikerne får alltid et løft når de tre drar på turné, og fjorårets comeback etter at de egentlig la opp seks år tidligere, var den viktigste årsaken til at den ordinære omsetningen til Multitainment fikk et løft.

Når trioen først er kommet godt i gang igjen, gjelder det å melke kua så lenge det fortsatt er et marked der ute. Den følelsen fikk i hvert fall mange av a-ha-fansen da de ble presentert for billettprisen til de to konsertene som a-ha holdt i slutten av juni på øye Giske, utenfor Ålesund.

Prisen på 4.000 kroner for å få en av de 500 plassene ble heftig kritisert, skriver Kapital.

(Artikkelen er først publisert på Hegnar.no)