Bruken av kontantstøtte faller noe

Fra og med 1. august 2017 øker utbetalingen til 7.500 kroner måneden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fra og med 1. august 2017 øker utbetalingen til 7.500 kroner måneden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor høst fikk 23 prosent av alle barn i kontantstøttealder kontantstøtte. Det er ett prosentpoeng færre enn året før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgangen skyldes i hovedsak at andelen mottakere med innvandrerbakgrunn falt noe, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Men fortsatt er det slik at det er tre ganger så mange innvandrerbarn (43 prosent) som får kontantstøtte sammenlignet med barn uten innvandrerbakgrunn, der andelen ligger på 15 prosent.

Andelen kontantstøttemottakere blant barn med innvandrerbakgrunn fra Marokko er på 74 prosent, 76 prosent hos barn med familie fra Pakistan og 61 prosent for barn med bakgrunn fra Irak.

I dag har man rett til å få utbetalt kontantstøtte for alle barn mellom 13 og 23 måneder, om barnet ikke går i barnehage som har offentlig driftstilskudd.

I 2016 var full sats for kontantstøtten 6.000 kroner per måned. Fra og med 1. august 2017 øker utbetalingen til 7.500 kroner måneden.

Siden 2009 har andelen barn med kontantstøtte ligget ganske stabilt på litt over 20 prosent av alle barn som potensielt har kunnet få kontantstøtte.

Aktuelt:

Etterlyste kriminelle får støtte av Nav

Hauglie på trygdetur vil ha folk ut av Nav-fella