– Huffameg, stakkars Bjørn Dæhlie

Bjørn Dæhlie har måtte tåle mange kommenter etter morgenmøtet hos Civita. Foto: Jørgen Hyvang.
Bjørn Dæhlie har måtte tåle mange kommenter etter morgenmøtet hos Civita. Foto: Jørgen Hyvang.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange har reagert på Bjørn Dæhlies uttalelser om formueskatten. – Jeg mener at akkurat formuesskatten er en uheldig skatt, skriver Dæhlie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under et frokostmøte arrangert av tankesmia Civita, uttalte Bjørn Dæhlie at han har «følt det har vært litt tungt» å gå fra skisporet til forretningslivet, fra å få medalje for god innsats til å bli "belønnet" med formueskatt.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formueskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie under møtet.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formueskatt, fortsatte han.

Les også: Bjørn Dæhlie syns formuesskatten er tung

– Stakkars Bjørn

Dæhlies uttalelser har skapt reaksjoner på sosiale medier. En av de mange som har reagert er NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

– Huffameg, stakkars Bjørn Dæhlie. Dette var leit å lese. Håper han i hvert fall har tak over hodet, skriver Bae på Twitter.

Den tidligere skiløperen, som har bygget seg opp en karriere på eget klesmerke og eiendomsinvesteringer, hadde i fjor en formue på nesten 400 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dæhlie og Ulvang brukte også salbutamol

– Kan håndtere smerten

– Hvis Bjørn Dæhlie synes det er for tøft å ha over 350 millioner i formue, kan jeg godt ta over pengene. Jeg tror jeg kan håndtere smerten, skriver bystyrerepresentanten for Miljøpartiet De Grønn, Eivind Trædal, på Twitter.

Nyhetssjef i Klassekampen Mimir Kristjansson har sett nærmere på Dæhlies skattebelastning.

– Dæhlie hevder han betaler sin «normale skatt» med glede. Og står oppført med 0 - NULL - i inntekt i skattelistene. «Normal skatt my ass», skriver Kristjansson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk skjønner ikke

Leder i Civita, Kristin Clemet, er usikker på om folk skjønner hva de snakker om når de kritiserer Dæhlie.

– Forstår de som kommenterer dette, at dette ikke er penger han har under hodeputa, men at det er verdier i bedriftene han eier og eventuelt driver? Det han er imot er jo formueskatt på såkalt arbeidende kapital, det vil si penger som gjerne skulle blitt brukt til videre investering i bedriftene, sier Clemet til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Takknemlig for alt

I en kommentar på VG skriver Dæhlie at han angrer på uttalelsen som har skapt furore på sosiale medier, og at han ikke «raser» mot formueskatten, slik enkelte medier har skrevet.

– Jeg har ingenting imot å betale skatt. Jeg betaler både min personlige skatt og selskapsskatten med glede, og jeg er takknemlig for alt vi får igjen for skatten vi betaler, skriver han.

Og fortsetter:

– Men jeg mener at akkurat formuesskatten er en uheldig skatt, fordi den tapper bedriftene for ressurser som kunne vært brukt til å investere mer og utvide virksomheten og antall arbeidsplasser eller starte flere bedrifter, skriver han.

Les også: Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål