Bjørn Dæhlie syns formuesskatten er tung

Oslo 20130503. Bjørn Dæhlie under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fredag, der Bjørn Dæhlie blir presentert som ny samarbeidspartner med skiforbundet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20130503. Bjørn Dæhlie under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fredag, der Bjørn Dæhlie blir presentert som ny samarbeidspartner med skiforbundet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Bjørn Dæhlie har «følt det har vært litt tungt» å gå fra skisporet til forretningslivet, fra å få medalje for god innsats til å bli "belønnet" med formuesskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misnøyen med det han kaller den «særnorske formuesskatten» ble uttrykt på et frokostmøte arrangert av tankesmia Civita i samarbeid med NHO i Oslo torsdag, melder VG.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formuesskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie under møtet.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formuesskatt.

Etter å ha tråkket ut av skisporet, har Dæhlie bygget seg opp en karriere på eget klesmerke og eiendomsinvesteringer. Per i fjor hadde han en formue på nesten 400 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Han opplyser at han betaler rundt tre millioner kroner per år i formuesskatt.

– Jeg betaler min normale skatt både privat og gjennom mine selskaper med glede, men med ett stort unntak, og det er formuesskatten som en får i fleisen når en lykkes i næringslivet, sier Bjørn Dæhlie.

Les også: Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål

Solberg varsler kamp om lavere formuesskatt

Kronprinsen oppgir sin private formue

De rikeste stortingspolitikerne