Meny

Bjørn Dæhlie syns formuesskatten er tung

Oslo 20130503. Bjørn Dæhlie under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fredag, der Bjørn Dæhlie blir presentert som ny samarbeidspartner med skiforbundet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20130503. Bjørn Dæhlie under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fredag, der Bjørn Dæhlie blir presentert som ny samarbeidspartner med skiforbundet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Bjørn Dæhlie har «følt det har vært litt tungt» å gå fra skisporet til forretningslivet, fra å få medalje for god innsats til å bli "belønnet" med formuesskatt.

Misnøyen med det han kaller den «særnorske formuesskatten» ble uttrykt på et frokostmøte arrangert av tankesmia Civita i samarbeid med NHO i Oslo torsdag, melder VG.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formuesskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie under møtet.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formuesskatt.

Etter å ha tråkket ut av skisporet, har Dæhlie bygget seg opp en karriere på eget klesmerke og eiendomsinvesteringer. Per i fjor hadde han en formue på nesten 400 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Han opplyser at han betaler rundt tre millioner kroner per år i formuesskatt.

– Jeg betaler min normale skatt både privat og gjennom mine selskaper med glede, men med ett stort unntak, og det er formuesskatten som en får i fleisen når en lykkes i næringslivet, sier Bjørn Dæhlie.

Les også: Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål

Solberg varsler kamp om lavere formuesskatt

Kronprinsen oppgir sin private formue

De rikeste stortingspolitikerne

Privatøkonomi
Populært