Meny

Ekspertene tror boligprisene vil fortsette å falle i Oslo

Illustrasjonsfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende søndag er det visning på 1.025 boliger. NEF-direktør beskriver det som et mer balansert marked enn på lenge.

Fra å være sulteforet på ledige leiligheter, der kjøperne har måttet overby hverandre i jakten på et eget sted å bo i hovedstaden, ser forholdene ut til å gradvis gå i motsatt retning. Denne søndagen skriver E24 om en visningfest der hele 1.025 på bruktboliger, i tillegg til 1.190 visninger for ulike nyboligprosjekter.

Direktør for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Carl O. Geving, sier til E24 at det høye antallet Oslo-visninger er et godt utbud som gir kjøpere mer å velge i, og et mer balansert marked enn på lenge. Fjorårets forhold, der antallet visninger var det halve av dagens antall, beskriver han som stusselig.

– Det skjedde så fort at vi sjelden bikket over 500 visninger på en søndag. Da ble det hektisk og trangt om plassen på mange visninger, sier Geving til E24.

Nå mener han selgerne må være lit mer tålmodige.

– De som skal selge små, sentrumsnære leiligheter i Oslo kan i alle fall ikke forvente kø på visning, og de bør moderere prisforventningene sine.

Eiendom Norge-direktør Christian Dreyer sier til E24 at han tror boligprisene i Oslo snarere vil komme til å falle ytterligere fremfor stige i tiden fremover:

– Jeg tror vi er inne i en periode med prisnedgang i Oslo, og ved utgangen av året kan vi ha lavere Oslo-priser enn vi har nå, sier Dreyer til E24.

Les også:

Tomteprisene har firedoblet seg siden 2005

Flere hytter enn boliger i 45 norske kommuner

Privatøkonomi
Populært