Meny

Kjøp hytte uten å blakke deg - dette får du for to millioner

Sandøya utenfor Brevik. Foto: Optical Media.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjærgårdsidyll trenger ikke å koste titalls millioner. Meglere viser deg mulighetene.

- Utbudet har vært stort, og vi har hatt veldig god respons på hyttene som har blitt solgt. Vi opplever flere interessenter i markedet enn i de foregående årene, og flere eiendommer har blitt solgt gjennom budrunder, sier hyttemegler Henrik Tangen til Hegnar.no.

Lederen for Krogsveens Bamble-kontor tegner bildet av et nokså aktivt marked for hytter ved sjøen så langt i år.

Tangen fokuserer på området som strekker seg fra Helgeroa til Kragerø. Han formidler 30-40 fritidseiendommer i året, og ligger an til å havne der i år også.

– Samtidig merker vi at de ivrigste kjøperne har kjøpt fritidseiendom nå. Sånn sett har vi kanskje noen færre interessenter på banen enn tidligere i år, så vil du kjøpe nå er det absolutt muligheter, forteller Tangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

«Cuten» går ved fire millioner

Hans dyreste salg hittil i år ble gjort til 12 millioner i Kragerø-skjærgården, men de fleste hyttene Tangen formidler befinner seg i prisklassen 2-8 millioner kroner.

– Du må ikke ut med titalls millioner for å få skjærgårdsidyll. Er du villig til å tenke alternativt, gå litt utenfor de mest attraktive områdene og å velge bort viktige parametre som driver prisene, er det mulig å finne rimelige hytter med nær tilknytning til sjøen. Dette gjelder for eksempel i vannkanten i ikke-typiske hytteområder nærmere industri, som Brevik og Porsgrunn, sier eiendomsmegleren.

– Hva får du for to millioner kroner?

– Du får enkle og greie hytter med god utsikt, men med et stykke å gå til sjøen, sier Tangen.

– I attraktive områder, for eksempel skjærgården i Brevik eller Bamble, får du ikke hytter i vannkanten med tilrettelagt vei, vann og kloakk for under fire millioner kroner. Da begynner det å bli tøft for hvermansen, legger megleren til.

Les også: – En sunnere prisutvikling i årene som kommer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

I meglerens portefølje akkurat nå finner vi for eksempel en hytte på vestsiden av Sandøya utenfor Brevik (bildene over).

De 89 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet fire soverom, er omgitt av 1,2 mål tomt med brygge og sandstrand rett nedenfor.

Hytta, som også har innlagt vann og kloakk, er priset til 3,95 millioner kroner.

Sjø, ettermiddagssol, utsikt

Den billigste hytta Tangen har for salg nå ligger på en kolle ovenfor Vinjestranda i Bamble (de to neste bildene).

Hytta med 35 kvadratmeter P-rom er av enkel standard, følger med utedo, men også en båtplass ved bryggeanlegget - som ligger en liten nedstigning unna.

Prislappen: 1,75 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Hva er folk ute etter når de skal ha hytte?

– Nærhet til sjøen er selvfølgelig viktig, i tillegg til ettermiddagssol og utsikt. Fasiliteter som vann og kloakk har betydning. Noen synes øyer er fascinerende og sjarmerende, og er villige til å ta båt for å komme seg på hytta, svarer Tangen.

Hvilke hytter sliter du mest med å få solgt?

– Markedet har vært veldig godt, og mye har gått fort til gode priser. Samtidig er kjøperne selektive. De vet veldig godt hva de er ute etter. Noen ganger må vi bare bruke tid på å finne den rette kjøperen. Sånn er hverdagen vår, sier megleren.

Les også: Kjøpe eller selge bolig? Slik blir prisene fremover

Saken fortsetter under

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Mangler dyre eiendommer

Lenger sør har fagansvarlig Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg mange kjøpere for hånden.

Men eiendommene mangler.

- Dette gjelder spesielt de beste, dyre og eksklusive eiendommene. De kommer ikke ut i markedet, så der er det manko. Per i dag har vi ikke noe ekstremt dyrt ute, og vi har heller ikke hatt noen veldig eksklusive eiendommer, typisk i Lillesand (Blindleia), i porteføljen i år, sier Sædberg til Hegnar.no.

Hva skyldes dette?

- Arveavgiften er én faktor. Når eiendommen kan arves rimeligere, uten arveavgift, velger mange å beholde den i familien. Videre velger mange rett og slett bare å feriere mer i Norge kontra utlandet. De bruker hytta mer, sier megleren.

Les også: – Dette kan påføre bankene store tap

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

- Kjøpere vet hva de vil ha

Den høyeste salgssummen Sædberg har oppnådd for en hytte hittil i år er 7,85 millioner kroner for en strandeiendom ved Homborsund i Grimstad.

– Her var det stor interesse, med fire budgivere og rundt 20 på visningene. Salget skjedde rett over påske, sier eiendomsmegleren.

– Vi merker at kjøperne er der, men de er selektive og vet hva de vil ha. Og er det ikke 100 prosent klaff, er det bare å la være å kjøpe. Hytte er ikke noe du må ha, men noe du får lyst til å kjøpe hvis det meste klaffer, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

De fleste salgene skjer til mellom to og åtte millioner kroner.

- Om vi har mange kjøpere under åtte millioner, synes vi er vanskelig å definere. Det viktigste for oss er at folk henvender seg, kommer og ser og gjør sine vurderinger. Vi har solgt mange objekter i dette prisintervallet allerede, og holder på med interessenter på flere av de andre som er ute nå, forteller Sædberg.

Målt i antall oppdrag inn og ut ligger meglerhuset ifølge den fagansvarlige hittil i år omtrent på samme nivå som de to foregående årene, men altså med en mangel på mer eksklusive eiendommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

10,25 millioner i havgapet

Den dyreste eiendommen Sædberg har i porteføljen nå er Skjærbommen 196 på Sodefjed, ytterst i strandlinjen ca. 20 minutters kjøring fra Kristiansand (bildet under, og de tre over).

- Dette er en veldig spesiell eiendom. Den ligger alene, samtidig som en kjøper vil ha muligheten til å bruke fasilitetene på hyttefeltet like ved. Hytta er ikke så stor, men er arkitektonisk meget tøff, og utsikten over havet er fantastisk. Vi har hatt folk på visning, men ingen bud har kommet inn ennå, sier megleren.

De 82 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet tre soverom og en stue/spisestue over to plan, og er omgitt av 2,1 mål tomt. Hytta er tegnet av den velkjente arkitekten Knut Haarklau, og sto ferdig i 2010.

I annonsen fremhever Sædberg adgangen til å kunne flytte seg rundt hele hytta, og «alltid finne sol og steder uten vind». Det er attpåtil «sjelden slike landsteder med denne kvaliteten og beliggenheten kommer for salg».

Standarden karakteriseres som meget høy og moderne, med svært mange vinduer og glassfelt som gir sjøutsikt fra de fleste rom i hytta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

Sjøutsikt for to millioner

Hva ser folk etter i en hytte?

- Mange har selvfølgelig lyst på tilgang til sjø, selv om vi også selger en del eiendommer uten tilgang til sjø. God komfort og ferdig vare er viktig for mange. Men hvis beliggenheten er riktig, er noen også åpne for å utvikle fritidseiendommen selv. Mange vil ha fastland, men en del ser også etter øyer, svarer Sædberg.

Han trekker frem en enebolig i den attraktive uthavnen Stranda på Ågerøya ved Lillesand. Huset i 1850-stil teller 110 kvadratmeter P-rom over to plan, og følger med uthus og utedo.

- Ågerøya har ikke boplikt, så denne kan benyttes som bolig eller fritidsbolig. 3,85 millioner kroner er en grei prisklasse. Du må putte inn noe, men får sjarmen på Ågerøya, sier megleren, som kan opplyse om at flere har tatt kontakt.

Hva får du for to millioner?

- Vi solgte nylig en hytte på Justøya i Lillesand for denne summen, med sjøutsikt, parkering, bilvei helt frem, båtfeste og 150 meter å gå til sjøen. Hytta var enkel, men den gikk med en gang, avslutter Sædberg overfor Hegnar.no.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:21 Tidligere Vårt Land-redaktør: Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Antall drepte på Sri Lanka oppe i 290 – norsk UD advarer nordmenn07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden
Siste nytt
10:21PolitikkTidligere Vårt Land-redaktør: Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenAntall drepte på Sri Lanka oppe i 290 – norsk UD advarer nordmenn07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden
Populært