Meny

Kjøp hytte uten å blakke deg - dette får du for to millioner

Sandøya utenfor Brevik. Foto: Optical Media.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjærgårdsidyll trenger ikke å koste titalls millioner. Meglere viser deg mulighetene.

- Utbudet har vært stort, og vi har hatt veldig god respons på hyttene som har blitt solgt. Vi opplever flere interessenter i markedet enn i de foregående årene, og flere eiendommer har blitt solgt gjennom budrunder, sier hyttemegler Henrik Tangen til Hegnar.no.

Lederen for Krogsveens Bamble-kontor tegner bildet av et nokså aktivt marked for hytter ved sjøen så langt i år.

Tangen fokuserer på området som strekker seg fra Helgeroa til Kragerø. Han formidler 30-40 fritidseiendommer i året, og ligger an til å havne der i år også.

– Samtidig merker vi at de ivrigste kjøperne har kjøpt fritidseiendom nå. Sånn sett har vi kanskje noen færre interessenter på banen enn tidligere i år, så vil du kjøpe nå er det absolutt muligheter, forteller Tangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

«Cuten» går ved fire millioner

Hans dyreste salg hittil i år ble gjort til 12 millioner i Kragerø-skjærgården, men de fleste hyttene Tangen formidler befinner seg i prisklassen 2-8 millioner kroner.

– Du må ikke ut med titalls millioner for å få skjærgårdsidyll. Er du villig til å tenke alternativt, gå litt utenfor de mest attraktive områdene og å velge bort viktige parametre som driver prisene, er det mulig å finne rimelige hytter med nær tilknytning til sjøen. Dette gjelder for eksempel i vannkanten i ikke-typiske hytteområder nærmere industri, som Brevik og Porsgrunn, sier eiendomsmegleren.

– Hva får du for to millioner kroner?

– Du får enkle og greie hytter med god utsikt, men med et stykke å gå til sjøen, sier Tangen.

– I attraktive områder, for eksempel skjærgården i Brevik eller Bamble, får du ikke hytter i vannkanten med tilrettelagt vei, vann og kloakk for under fire millioner kroner. Da begynner det å bli tøft for hvermansen, legger megleren til.

Les også: – En sunnere prisutvikling i årene som kommer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

I meglerens portefølje akkurat nå finner vi for eksempel en hytte på vestsiden av Sandøya utenfor Brevik (bildene over).

De 89 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet fire soverom, er omgitt av 1,2 mål tomt med brygge og sandstrand rett nedenfor.

Hytta, som også har innlagt vann og kloakk, er priset til 3,95 millioner kroner.

Sjø, ettermiddagssol, utsikt

Den billigste hytta Tangen har for salg nå ligger på en kolle ovenfor Vinjestranda i Bamble (de to neste bildene).

Hytta med 35 kvadratmeter P-rom er av enkel standard, følger med utedo, men også en båtplass ved bryggeanlegget - som ligger en liten nedstigning unna.

Prislappen: 1,75 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Hva er folk ute etter når de skal ha hytte?

– Nærhet til sjøen er selvfølgelig viktig, i tillegg til ettermiddagssol og utsikt. Fasiliteter som vann og kloakk har betydning. Noen synes øyer er fascinerende og sjarmerende, og er villige til å ta båt for å komme seg på hytta, svarer Tangen.

Hvilke hytter sliter du mest med å få solgt?

– Markedet har vært veldig godt, og mye har gått fort til gode priser. Samtidig er kjøperne selektive. De vet veldig godt hva de er ute etter. Noen ganger må vi bare bruke tid på å finne den rette kjøperen. Sånn er hverdagen vår, sier megleren.

Les også: Kjøpe eller selge bolig? Slik blir prisene fremover

Saken fortsetter under

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Mangler dyre eiendommer

Lenger sør har fagansvarlig Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg mange kjøpere for hånden.

Men eiendommene mangler.

- Dette gjelder spesielt de beste, dyre og eksklusive eiendommene. De kommer ikke ut i markedet, så der er det manko. Per i dag har vi ikke noe ekstremt dyrt ute, og vi har heller ikke hatt noen veldig eksklusive eiendommer, typisk i Lillesand (Blindleia), i porteføljen i år, sier Sædberg til Hegnar.no.

Hva skyldes dette?

- Arveavgiften er én faktor. Når eiendommen kan arves rimeligere, uten arveavgift, velger mange å beholde den i familien. Videre velger mange rett og slett bare å feriere mer i Norge kontra utlandet. De bruker hytta mer, sier megleren.

Les også: – Dette kan påføre bankene store tap

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

- Kjøpere vet hva de vil ha

Den høyeste salgssummen Sædberg har oppnådd for en hytte hittil i år er 7,85 millioner kroner for en strandeiendom ved Homborsund i Grimstad.

– Her var det stor interesse, med fire budgivere og rundt 20 på visningene. Salget skjedde rett over påske, sier eiendomsmegleren.

– Vi merker at kjøperne er der, men de er selektive og vet hva de vil ha. Og er det ikke 100 prosent klaff, er det bare å la være å kjøpe. Hytte er ikke noe du må ha, men noe du får lyst til å kjøpe hvis det meste klaffer, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

De fleste salgene skjer til mellom to og åtte millioner kroner.

- Om vi har mange kjøpere under åtte millioner, synes vi er vanskelig å definere. Det viktigste for oss er at folk henvender seg, kommer og ser og gjør sine vurderinger. Vi har solgt mange objekter i dette prisintervallet allerede, og holder på med interessenter på flere av de andre som er ute nå, forteller Sædberg.

Målt i antall oppdrag inn og ut ligger meglerhuset ifølge den fagansvarlige hittil i år omtrent på samme nivå som de to foregående årene, men altså med en mangel på mer eksklusive eiendommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

10,25 millioner i havgapet

Den dyreste eiendommen Sædberg har i porteføljen nå er Skjærbommen 196 på Sodefjed, ytterst i strandlinjen ca. 20 minutters kjøring fra Kristiansand (bildet under, og de tre over).

- Dette er en veldig spesiell eiendom. Den ligger alene, samtidig som en kjøper vil ha muligheten til å bruke fasilitetene på hyttefeltet like ved. Hytta er ikke så stor, men er arkitektonisk meget tøff, og utsikten over havet er fantastisk. Vi har hatt folk på visning, men ingen bud har kommet inn ennå, sier megleren.

De 82 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet tre soverom og en stue/spisestue over to plan, og er omgitt av 2,1 mål tomt. Hytta er tegnet av den velkjente arkitekten Knut Haarklau, og sto ferdig i 2010.

I annonsen fremhever Sædberg adgangen til å kunne flytte seg rundt hele hytta, og «alltid finne sol og steder uten vind». Det er attpåtil «sjelden slike landsteder med denne kvaliteten og beliggenheten kommer for salg».

Standarden karakteriseres som meget høy og moderne, med svært mange vinduer og glassfelt som gir sjøutsikt fra de fleste rom i hytta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

Sjøutsikt for to millioner

Hva ser folk etter i en hytte?

- Mange har selvfølgelig lyst på tilgang til sjø, selv om vi også selger en del eiendommer uten tilgang til sjø. God komfort og ferdig vare er viktig for mange. Men hvis beliggenheten er riktig, er noen også åpne for å utvikle fritidseiendommen selv. Mange vil ha fastland, men en del ser også etter øyer, svarer Sædberg.

Han trekker frem en enebolig i den attraktive uthavnen Stranda på Ågerøya ved Lillesand. Huset i 1850-stil teller 110 kvadratmeter P-rom over to plan, og følger med uthus og utedo.

- Ågerøya har ikke boplikt, så denne kan benyttes som bolig eller fritidsbolig. 3,85 millioner kroner er en grei prisklasse. Du må putte inn noe, men får sjarmen på Ågerøya, sier megleren, som kan opplyse om at flere har tatt kontakt.

Hva får du for to millioner?

- Vi solgte nylig en hytte på Justøya i Lillesand for denne summen, med sjøutsikt, parkering, bilvei helt frem, båtfeste og 150 meter å gå til sjøen. Hytta var enkel, men den gikk med en gang, avslutter Sædberg overfor Hegnar.no.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:39 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38 Blodapparat trekkes fra markedet00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03 Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16 Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03 Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45 E6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08 Arnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00 Trump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51 En person tatt av skred i Lyngen15:40 Økt snøskredfare i store deler av landet15:34 Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22 NRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19 Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18 Sky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16 Rapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24 Sundby ber Klæbo leke seg14:07 Pågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04 Spiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52 Russer fratatt kappgang-gull fra 201313:41 Lærer sa opp jobben i streikeprotest13:40 Ikke mer skiflyging for Lindvik13:24 Skipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20 Vil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19 Bråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53 Lover oppløsning av tvangsfylker12:45 DNB og Danske Bank setter opp renta12:43 Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39 Flere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39 Minst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38 Spania – Norge på billigsalg12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt05:30 Mannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier
Siste nytt
02:39NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38NorgeBlodapparat trekkes fra markedet00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03SportJohannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16VerdenForskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13NorgeNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03VerdenTrump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45NorgeE6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08PolitikkArnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00PolitikkTrump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51NorgeEn person tatt av skred i Lyngen15:40NorgeØkt snøskredfare i store deler av landet15:34NorgeSvært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22KulturNRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19NorgeKlimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18PolitikkSky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16PengerRapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24SportSundby ber Klæbo leke seg14:07NorgePågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04VerdenSpiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52SportRusser fratatt kappgang-gull fra 201313:41NorgeLærer sa opp jobben i streikeprotest13:40SportIkke mer skiflyging for Lindvik13:24SportSkipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20NorgeVil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19NorgeBråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53PolitikkLover oppløsning av tvangsfylker12:45PengerDNB og Danske Bank setter opp renta12:43KulturFrithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39VerdenFlere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39VerdenMinst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38SportSpania – Norge på billigsalg12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeMannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier
Populært