Kjøp hytte uten å blakke deg - dette får du for to millioner

Sandøya utenfor Brevik. Foto: Optical Media.
Sandøya utenfor Brevik. Foto: Optical Media.

Skjærgårdsidyll trenger ikke å koste titalls millioner. Meglere viser deg mulighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utbudet har vært stort, og vi har hatt veldig god respons på hyttene som har blitt solgt. Vi opplever flere interessenter i markedet enn i de foregående årene, og flere eiendommer har blitt solgt gjennom budrunder, sier hyttemegler Henrik Tangen til Hegnar.no.

Lederen for Krogsveens Bamble-kontor tegner bildet av et nokså aktivt marked for hytter ved sjøen så langt i år.

Tangen fokuserer på området som strekker seg fra Helgeroa til Kragerø. Han formidler 30-40 fritidseiendommer i året, og ligger an til å havne der i år også.

– Samtidig merker vi at de ivrigste kjøperne har kjøpt fritidseiendom nå. Sånn sett har vi kanskje noen færre interessenter på banen enn tidligere i år, så vil du kjøpe nå er det absolutt muligheter, forteller Tangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.
Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

«Cuten» går ved fire millioner

Hans dyreste salg hittil i år ble gjort til 12 millioner i Kragerø-skjærgården, men de fleste hyttene Tangen formidler befinner seg i prisklassen 2-8 millioner kroner.

– Du må ikke ut med titalls millioner for å få skjærgårdsidyll. Er du villig til å tenke alternativt, gå litt utenfor de mest attraktive områdene og å velge bort viktige parametre som driver prisene, er det mulig å finne rimelige hytter med nær tilknytning til sjøen. Dette gjelder for eksempel i vannkanten i ikke-typiske hytteområder nærmere industri, som Brevik og Porsgrunn, sier eiendomsmegleren.

– Hva får du for to millioner kroner?

– Du får enkle og greie hytter med god utsikt, men med et stykke å gå til sjøen, sier Tangen.

– I attraktive områder, for eksempel skjærgården i Brevik eller Bamble, får du ikke hytter i vannkanten med tilrettelagt vei, vann og kloakk for under fire millioner kroner. Da begynner det å bli tøft for hvermansen, legger megleren til.

Les også: – En sunnere prisutvikling i årene som kommer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.
Sandvegen 44, Sandøya. Foto: Optical Media.

I meglerens portefølje akkurat nå finner vi for eksempel en hytte på vestsiden av Sandøya utenfor Brevik (bildene over).

De 89 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet fire soverom, er omgitt av 1,2 mål tomt med brygge og sandstrand rett nedenfor.

Hytta, som også har innlagt vann og kloakk, er priset til 3,95 millioner kroner.

Sjø, ettermiddagssol, utsikt

Den billigste hytta Tangen har for salg nå ligger på en kolle ovenfor Vinjestranda i Bamble (de to neste bildene).

Hytta med 35 kvadratmeter P-rom er av enkel standard, følger med utedo, men også en båtplass ved bryggeanlegget - som ligger en liten nedstigning unna.

Prislappen: 1,75 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.
Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Hva er folk ute etter når de skal ha hytte?

– Nærhet til sjøen er selvfølgelig viktig, i tillegg til ettermiddagssol og utsikt. Fasiliteter som vann og kloakk har betydning. Noen synes øyer er fascinerende og sjarmerende, og er villige til å ta båt for å komme seg på hytta, svarer Tangen.

Hvilke hytter sliter du mest med å få solgt?

– Markedet har vært veldig godt, og mye har gått fort til gode priser. Samtidig er kjøperne selektive. De vet veldig godt hva de er ute etter. Noen ganger må vi bare bruke tid på å finne den rette kjøperen. Sånn er hverdagen vår, sier megleren.

Les også: Kjøpe eller selge bolig? Slik blir prisene fremover

Saken fortsetter under

Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.
Vinjestranda 128, Bamble. Foto: Optical Media.

Mangler dyre eiendommer

Lenger sør har fagansvarlig Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg mange kjøpere for hånden.

Men eiendommene mangler.

- Dette gjelder spesielt de beste, dyre og eksklusive eiendommene. De kommer ikke ut i markedet, så der er det manko. Per i dag har vi ikke noe ekstremt dyrt ute, og vi har heller ikke hatt noen veldig eksklusive eiendommer, typisk i Lillesand (Blindleia), i porteføljen i år, sier Sædberg til Hegnar.no.

Hva skyldes dette?

- Arveavgiften er én faktor. Når eiendommen kan arves rimeligere, uten arveavgift, velger mange å beholde den i familien. Videre velger mange rett og slett bare å feriere mer i Norge kontra utlandet. De bruker hytta mer, sier megleren.

Les også: – Dette kan påføre bankene store tap

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.
Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

- Kjøpere vet hva de vil ha

Den høyeste salgssummen Sædberg har oppnådd for en hytte hittil i år er 7,85 millioner kroner for en strandeiendom ved Homborsund i Grimstad.

– Her var det stor interesse, med fire budgivere og rundt 20 på visningene. Salget skjedde rett over påske, sier eiendomsmegleren.

– Vi merker at kjøperne er der, men de er selektive og vet hva de vil ha. Og er det ikke 100 prosent klaff, er det bare å la være å kjøpe. Hytte er ikke noe du må ha, men noe du får lyst til å kjøpe hvis det meste klaffer, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.
Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

De fleste salgene skjer til mellom to og åtte millioner kroner.

- Om vi har mange kjøpere under åtte millioner, synes vi er vanskelig å definere. Det viktigste for oss er at folk henvender seg, kommer og ser og gjør sine vurderinger. Vi har solgt mange objekter i dette prisintervallet allerede, og holder på med interessenter på flere av de andre som er ute nå, forteller Sædberg.

Målt i antall oppdrag inn og ut ligger meglerhuset ifølge den fagansvarlige hittil i år omtrent på samme nivå som de to foregående årene, men altså med en mangel på mer eksklusive eiendommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.
Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

10,25 millioner i havgapet

Den dyreste eiendommen Sædberg har i porteføljen nå er Skjærbommen 196 på Sodefjed, ytterst i strandlinjen ca. 20 minutters kjøring fra Kristiansand (bildet under, og de tre over).

- Dette er en veldig spesiell eiendom. Den ligger alene, samtidig som en kjøper vil ha muligheten til å bruke fasilitetene på hyttefeltet like ved. Hytta er ikke så stor, men er arkitektonisk meget tøff, og utsikten over havet er fantastisk. Vi har hatt folk på visning, men ingen bud har kommet inn ennå, sier megleren.

De 82 kvadratmeterne P-rom omfatter blant annet tre soverom og en stue/spisestue over to plan, og er omgitt av 2,1 mål tomt. Hytta er tegnet av den velkjente arkitekten Knut Haarklau, og sto ferdig i 2010.

I annonsen fremhever Sædberg adgangen til å kunne flytte seg rundt hele hytta, og «alltid finne sol og steder uten vind». Det er attpåtil «sjelden slike landsteder med denne kvaliteten og beliggenheten kommer for salg».

Standarden karakteriseres som meget høy og moderne, med svært mange vinduer og glassfelt som gir sjøutsikt fra de fleste rom i hytta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.
Skjærbommen 196, Sodefjed. Foto: Kurt Engen.

Sjøutsikt for to millioner

Hva ser folk etter i en hytte?

- Mange har selvfølgelig lyst på tilgang til sjø, selv om vi også selger en del eiendommer uten tilgang til sjø. God komfort og ferdig vare er viktig for mange. Men hvis beliggenheten er riktig, er noen også åpne for å utvikle fritidseiendommen selv. Mange vil ha fastland, men en del ser også etter øyer, svarer Sædberg.

Han trekker frem en enebolig i den attraktive uthavnen Stranda på Ågerøya ved Lillesand. Huset i 1850-stil teller 110 kvadratmeter P-rom over to plan, og følger med uthus og utedo.

- Ågerøya har ikke boplikt, så denne kan benyttes som bolig eller fritidsbolig. 3,85 millioner kroner er en grei prisklasse. Du må putte inn noe, men får sjarmen på Ågerøya, sier megleren, som kan opplyse om at flere har tatt kontakt.

Hva får du for to millioner?

- Vi solgte nylig en hytte på Justøya i Lillesand for denne summen, med sjøutsikt, parkering, bilvei helt frem, båtfeste og 150 meter å gå til sjøen. Hytta var enkel, men den gikk med en gang, avslutter Sædberg overfor Hegnar.no.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned
Siste nytt
00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned
Populært