Rådgiver: Over 3.000 boligeiere i Oslo gikk glipp av fradrag

Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 3.000 boligeier i Oslo har betalt for mye i eiendomsskatt i 2017 fordi de gikk glipp av kommunens bunnfradrag, ifølge Norsk Familieøkonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen oppdaget at kommunen hadde slettet regelen om automatisk bunnfradrag for boenhet nummer to i 2017 og sendte en klage på vegne av nær 3.300 boligeiere, skriver Aftenposten.

– Da bystyret innførte automatisk bunnfradrag, hadde de ikke tenkt på at de ikke har opplysninger om størrelse og verdi på boenhetene, sier Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi. Kommunen sendte brev til boligeierne for å få disse opplysningene, men det var mange som ikke responderte.

– Derfor fikk de rett og slett ikke bunnfradrag for boenhet nummer to, slik de har krav på, fortsetter Sørmo. Finansbyråd Robert Steen (Ap) i Oslo kommune sier det ikke var mulig å gi automatisk fratrekk fordi matrikkelen manglet blant annet denne informasjonen.

– Alle som var registrert med ekstra boenhet i matrikkelen, fikk delvis utfylt skjema, som de kunne returnere for å få ekstra bunnfradrag, sier han. Men Sørmo mener det må gis bedre informasjon.

– Kommunen kan ikke kreve for mye eiendomsskatt av boligeiere og så stryke setningen om at folk skal få automatisk bunnfradrag for boenhet nummer to, uten å informere om det.

Les også: 56 prosent sier nei til eiendomsskatt

Dobling av eiendomsskatt i Oslo i 2017

Thon punger ut nær 50 millioner i eiendomsskatt