50 prosent flere usolgte boliger i Oslo

Christian V. Dreyer sier antall usolgte boliger i Oslo nærmer seg normalnivået. Det har konsekvenser for prisene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Christian V. Dreyer sier antall usolgte boliger i Oslo nærmer seg normalnivået. Det har konsekvenser for prisene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor på denne tiden var det 1.400 boliger til salgs i Oslo, nå er det rundt 2.200. Det gjør at selgerne sliter mer enn før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er tilbake på normalnivåer, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge til NRK.

Han tror at boligprisene i mai i beste fall holder seg flate.

Gjennom hele fjoråret var det unormalt få boliger å kjøpe, og boligprisene i hovedstaden økte med over 23 prosent. Nå er antall boliger til salgs tilbake på nivåene man så på samme tid mellom 2012 og 2014.

Dreyer tror mange selgere føler det er brutalt å måtte slite med å få solgt i et marked som kokte for bare få måneder siden, men ser foreløpig ikke tegn til noen nedtur.

– Samtidig som det er flere usolgte boliger nå enn i fjor, så selges det også flere boliger enn i fjor, sier Dreyer, som legger til at mai og ikke minst juni normalt er ganske svake boligsalgsmåneder.

Om en uke presenterer Eiendom Norge mai-tallene for boligsalget i hele landet. Det er knyttet stor spenning til Oslo-markedet, der mange har spådd et fall.