Jensen måtte svare for egen lønnsvekst i Stortinget

Finansminister Siv Jensen (Frp)
Finansminister Siv Jensen (Frp) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pensjonistene har tapt inntekt, mens finansminister Siv Jensen selv framstår som en lønnsvinner. SV-leder Audun Lysbakken reagerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Finansministeren har fått 99.144 kroner i lønnsøkning på tre år. En enslig pensjonist som hadde 180.000 kroner i inntekt i 2014 har tapt 10.700 kroner i samme periode, påpekte Lysbakken i Stortingets spørretime onsdag.

SV vil gi pensjonistene mer enn regjeringen legger opp til i trygdeoppgjøret, som innebærer at realinntekten faller for tredje år på rad.

Finansminister Siv Jensen (Frp) viste til at lønnen hennes ikke fastsettes av regjeringen, men Stortinget. Og pensjonistene har samlet sett kommet ganske godt ut av nedgangstidene, mener hun.

Leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken Foto: NTB scanpix
Leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Audun Lysbakken Foto: NTB scanpix

– I løpet av perioden har vi både gitt skattelettelser som har kommet pensjonistene til gode, kuttet i avkortingen til gifte og samboende pensjonister samt styrket minstepensjonen for enslige pensjonister, sa Jensen.

Aktuelt: Ny skattefeide mellom Ap og Frp

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun viste også til at forslaget i revidert nasjonalbudsjett om å bruke 840 millioner kroner på å øke minstefradraget, noe hun mener i særlig grad treffer pensjonister med skattbar pensjon rett over minstepensjon.

– Et svar som Siv Jensen selv har gitt Stortinget viser at 223.400 pensjonister får null glede av denne siste skattelettelsen, repliserte Lysbakken.

Les også:

For tredje året på rad får pensjonister flest mindre å rutte med

Regjeringen med ny skattepakke til pensjonistene