Flere boliger usolgt etter første forsøk

For ett år siden var maistemningen i Oslo-markedet brennhet. Nå opplever Oslo-meglerne at situasjonenen i hovedstaden har roet seg betraktelig. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.
For ett år siden var maistemningen i Oslo-markedet brennhet. Nå opplever Oslo-meglerne at situasjonenen i hovedstaden har roet seg betraktelig. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Boligsalget i Oslo går betraktelig tregere enn på samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mai og juni er vanligvis de heteste salgsmånedene i året. Da er både antall solgte boliger høyest, og liggetiden på usolgte boliger kortest.

For ett år siden var maistemningen i Oslo-markedet brennhet. Nå opplever Oslo-meglerne at situasjonen i hovedstaden har roet seg betraktelig.

Det rapporteres om færre interessenter på visning, boligene må gjennom flere visningsrunder og budrundene starter lavere under prisantydning enn de tidligere har gjort, skriver E24.

Les også: Mener begrepet «høy standard» har blitt uvannet

– Jeg tipper at i 2016 var 3-4 prosent av boligene usolgt etter første forsøk. Nå gjelder det kanskje 40 prosent, sier Marita Friis Stensland i Aktiv til E24.

Selv om markedet i Oslo ikke lenger er like hett som for ett år siden, beskrives fortsatt markedet i hovedstaden som godt. Men boligselgere kan måtte belage seg på flere visningsrunder før boligen er solgt.

Gode leiligheter går alltid, mens de mer gjennomsnittlige leilighetene druker litt i mengden, ifølge meglere.

Les også: Boligprodusentene: Snart balanse i boligmarkedet

– Særlig nå er det viktig å sette en prisantydning selger er fornøyd med. Enhver boligselger vil tenke at man kan få mer for boligen, dersom man kjørte en runde til. Fem til ti interessenter på visning og to budgivere er fint for førstegangskjøpere som skal inn i markedet, sier Friis Stensland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden