TV Visjon Norge fikk låneproblemer etter Brennpunkt-dokumentar

<p>Jan Hanvold i TV Visjon Norge klaget NRK Brennpunkt inn for PFU etter dokumentaren om TV-kanalen i fjor. Et byggeprosjekt i Bergen blir nå forsinket på grunn av problemer med finansieringen.</p>
Jan Hanvold i TV Visjon Norge klaget NRK Brennpunkt inn for PFU etter dokumentaren om TV-kanalen i fjor. Et byggeprosjekt i Bergen blir nå forsinket på grunn av problemer med finansieringen. Foto: scanpix

Etter NRK Brennpunkts kritiske dokumentar om Jan Hanvold og TV Visjon Norge har kanalen fått trøbbel med finansieringen av utbyggingen av Forum Kino i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var NRK Brennpunkt som førte til en full stopp i fremdriften. Det skyldtes at hovedlånet ble trukket av banken dagen etter Brennpunkt, forteller styreleder og daglig leder Finn Jarle Sæle i Kristen Medieallianse til avisa Dagen.

Kristen Medieallianse eier sammen med TV Visjon Norge Forum Kino Eiendom og skal gjennomføre en omfattende ombygging av Forum Kino. Salt Bergenskirken skal bruke kinosalen til gudstjenester. I tillegg skal det bygges søndagsskolerom og lokaler til Bibelskolen Substans.

I oktober i fjor viste NRK Brennpunkt dokumentaren «Pengepredikanten», og dette ble NRKs mest sette dokumentarprogram i fjor. Programmet viste hvordan Jan Hanvold hadde samlet inn én milliard kroner de siste 15 årene.

Hanvold har klaget programmet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Utbyggerne har nå kontaktet en rekke banker for å forsøke å få lån til prosjektet.

– Denne runden har tatt sin tid. Det har vist seg at størstedelen av bankvesenet er svidd av Brennpunkt, sier Sæle.

Utbyggerne jobber nå med å samle inn penger fra private givere, og det trengs omtrent 50 millioner kroner for å ferdigstille bygget.

– Vi har snakket med venner og åndskjemper av alle slag, fattige og rike, sier Sæle.

Les også: NRK-dokumentar om Visjon Norge blir klaget inn for PFU

NRK Brennpunkt: – «Pengepredikanten» samlet inn én milliard på 15 år

Hanvold hevder han er drapstruet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden