Økokrim ruller opp bedragerisak:

Midelfart-søstre kan ha blitt påført milliontap

<p></p>
<p>Den 58 år gamle konsulenten ble for øvrig nylig dømt i Borgarting lagmannsrett til fire års fengsel for grov korrupsjon, hvitvasking og flere brudd på verdipapirhandelloven knyttet til et annet selskap han var involvert i.</p>
Den 58 år gamle konsulenten ble for øvrig nylig dømt i Borgarting lagmannsrett til fire års fengsel for grov korrupsjon, hvitvasking og flere brudd på verdipapirhandelloven knyttet til et annet selskap han var involvert i. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ved å holde aksjekjøp i Crew Gold Corporation hemmelig, mener Økokrim at tre menn lurte tolv aksjeselgere for til sammen 188 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av toppene (53) i meglerhuset Pareto, en tidligere Pareto-megler (43) og en konsulent (58) er tiltalt for grovt bedrageri for til sammen 188,2 millioner kroner knyttet til aksjehandler i Crew Gold Corporation i 2010.

Blant ofrene er søstrene Celina og Hermine Midelfarts investeringsselskap Midelfart Holding, som Økokrim mener har tapt opptil 3,9 millioner kroner på det de mener er et grovt bedrageri, skriver E24.

Daglig leder i Midelfart Invest, Geir Moe, ønsker ikke å kommentere saken nå.

Ifølge Økokrim har Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse det største tapet, på til sammen 105 millioner kroner.

Meglere og konsulent tiltalt for å ha lurt aksjeselgere for 188 millioner kroner. Celina Midelfart skal være blant dem som er blitt svindlet.
Meglere og konsulent tiltalt for å ha lurt aksjeselgere for 188 millioner kroner. Celina Midelfart skal være blant dem som er blitt svindlet.

Tolv aksjonærer solgte sine Crew Gold-aksjer for 1 krone og 10 øre, med garanti om at kjøperne de kommende tre månedene ville kompensere eventuelle overskytende beløp ved senere aksjekjøp fra andre selgere.

Ifølge tiltalen ble de tolv selgerne aldri informert om ytterligere kjøp i garantiperioden, kjøp som skal ha blitt gjort til betydelig høyere beløp enn 1,10 kroner aksjen, hvilket medførte at de ikke fikk fremmet sine økonomiske krav.

Til sammen ville disse kravene ha utgjort drøyt 188 millioner kroner, ifølge Økokrim.

De tre er også tiltalt for markedsmanipulasjon ved ikke å korrigere opplysningene om de reelle Crew Gold-verdiene. Tiltalen har en strafferamme på seks års fengsel.

Den 58 år gamle konsulenten ble for øvrig nylig dømt i Borgarting lagmannsrett til fire års fengsel for grov korrupsjon, hvitvasking og flere brudd på verdipapirhandelloven knyttet til et annet selskap han var involvert i.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden